Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

BBLeap tweede finalist Agribusiness Award 2023

26 Oktober 2023 - Redactie Boerenbusiness

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar vier bedrijven genomineerd voor hun innovatieve product of dienst, die goed is voor de portemonnee van de boer. Initiatiefnemer Boerenbusiness feliciteert de vier genomineerden en stelt ze in willekeurige volgorde voor. De tweede nominatie is voor BB Leap, een bedrijf dat een plantspecifieke spuittechniek met realtime camera heeft ontwikkeld.

Het bedrijf BBLeap is opgericht met als doel, zoals ze zelf zeggen, een sprong voorwaarts te maken in de landbouw. Het bedrijf constateert dat de huidige landbouw is geoptimaliseerd voor het behalen van het hoogst mogelijke gemiddelde resultaat. "Maar als we kijken naar de opbrengsten per vierkante meter, zien we aanzienlijke verschillen." Daarom komt BBLeap met haar Plant Precision on Farm level-technologie.

Voor planeet, consument en boer
Met deze technologie wil BBLeap, zoals het bedrijf verklaart, op plantniveau gaan telen op basis van behoeften en risico's. "Onze klanten halen het grootste voordeel doordat ze hun gewassen niet meer onnodig behandelen, waardoor deze vitaler blijven en meer opbrengen." BBLeap verwacht daarmee een reductie van 80% op chemie, 30% op kunstmest en 20% hogere opbrengsten te behalen. Volgens het bedrijf is dit niet alleen gunstig voor de planeet, maar ook voordelig voor de consument en de boer.

Realtime camerasysteem
De ingediende innovatie omvat een realtime camerasysteem als toevoeging. Hierdoor wordt het voor boeren gemakkelijker om direct resultaten te behalen, zonder eerst te moeten werken met drones en data om taakkaarten te maken.

In een toelichting laat de vakjury weten: "Dit is een zeer slimme innovatie op een maatschappelijk en ook voor de boer zeer relevant terrein. Een spuittechniek voor echte precisielandbouw, leidend tot aanzienlijke besparingen aan middelen. Breed toepasbaar op gewassen en ook internationaal kansrijk. Kortom, een innovatie met veel potentie. Gefeliciteerd met jullie nominatie!"

Benieuwd naar de finalisten van dit jaar? De genomineerden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award stellen zichzelf en hun innovatie de komende weken verder voor op Boerenbusiness.

Vier kanshebbers
De derde genomineerde van dit jaar wordt om 14.00 uur op deze plek bekendgemaakt, om 16.00 uur komt de laatste genomineerde van 2023 online.

Op 2 november presenteren de finalisten zichzelf en hun innovatie middels een pitch aan de jury. Op 21 november wordt tijdens een besloten event de Agribusiness Award 2023 uitgereikt. Dan wordt bekend welke bedrijf naar huis gaat met een cheque ter waarde van €6.500 aan mediawaarde en een vervolgtraject, aangeboden door ABN Amro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden