ForFarmers

Nieuws Voer

ForFarmers lijft Van Triest veevoeders in

29 Juni 2024 - Wouter Baan - 1 reactie

ForFarmers gaat Van Triest Veevoeders overnemen. Dit heeft het beursgenoteerde veevoerconcern zaterdagmiddag kenbaar gemaakt. Met de overname versnelt ForFarmers de inzet van reststromen in voeders. Deze koers heeft vorig jaar prioriteit heeft gekregen in de herziene strategie.

Familiebedrijf Van Triest is een van de grotere spelers in ons land in de afzet van reststromen als bierbostel en perspulp. Het bedrijf verkoopt op jaarbasis circa 1 miljoen ton aan 3.500 veehouders in Nederland, België en Duitsland. Ook is Van Triest actief in de handel van ruwvoeders. In 2022 bedroeg de omzet ruim €78 miljoen.

Bij de overname zijn de overslagfaciliteiten en transportvloot inbegrepen. De overnamesom wordt niet prijsgegeven, maar wel is aangekondigd dat het bedrag volledig in contanten wordt overgemaakt. De deal wordt vermoedelijk dit najaar afgerond. In de nieuwe constellatie blijft de huidige directie van Van Triest actief betrokken.

'Verduurzamen voedselketen'
ForFarmers-CEO Pieter Wolleswinkel is content met de overname. "Met de bundeling van de activiteiten kunnen we onze klanten nog beter bedienen. Daarnaast zetten we hiermee een verdere stap in het verduurzamen van de voedselketen."

De overname onderstreept de ambities van ForFarmers om op te schalen in de afzet van reststromen. Hiervoor werd vorig jaar een nieuwe divisie opgetuigd met de naam CirQlar. De laatste grote overname van ForFarmers op de Nederlandse markt dateerde alweer uit 2021. Toen werd De Hoop mengvoerders ingelijfd. Daarna zijn nog wel overnames gedaan in Polen en het Verenigd Koninkrijk en is besloten om de activiteiten in België af te stoten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
lid 30 Juni 2024
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10909527/forfarmers-lijft-van-triest-veevoeders-in]ForFarmers lijft Van Triest veevoeders in[/url]
slimme zet
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Voer

Consolidatie in voersector: grote vissen en klein bier

Nieuws Kwartaalcijfers

Duidelijke trendbreuk in resultaten ForFarmers

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden