Yara

Aangeboden door Yara

YaraPlus:alles rondom bemesting op één plek

1 Juli 2024

YaraPlus is het nieuwe alles-in-één platform dat alle productinformatie, adviesmodules en overige diensten van de meststoffenfabrikant bundelt op één plek. Maatwerkbemesting voor gras en graan, een handige tankmixmodule voor bladmeststoffen, offertes aanvragen en meststoffen bestellen, de gebruiker vindt alles op één plek. Wie dat wil kan z'n adviseur of loonwerker laten meekijken. En er is zelfs een bonusprogramma.

"Goed gefundeerd bemesten wordt steeds belangrijker maar ook steeds ingewikkelder. Dan is het handig als je alle benodigde informatie en adviezen op één plek vindt. Dat was onze belangrijkste drijfveer voor de ontwikkeling van YaraPlus", vertelt marketingmanager Peter Arkenbout van Yara Benelux. "Het wordt steeds belangrijker dat je binnen de gebruiksnormen maximaal rendement haalt uit je bemesting. YaraPlus is daar een perfect hulpmiddel voor."

Maximale ruwvoeropbrengst
Behalve uitgebreide informatie over de meststoffen van Yara biedt YaraPlus ook een aantal interessante adviesmodules voor zowel veehouders als akkerbouwers. De module GrassN geeft maatwerkadvies voor zowel organische als minerale bemesting van grasland. Een groeimodel berekent de drogestofopbrengst en het eiwitgehalte. Op basis van die informatie kan de veehouder zijn optimale oogstmoment bepalen. "GrassN helpt je zo om de maximale ruwvoeropbrengst te bereiken", stelt Arkenbout. "Je kunt bij elke snede je opbrengstdoel invoeren en GrassN berekent het bijbehorende stikstofadvies." 

Taakkaarten voor bemesting
Akkerbouwers krijgen via de Atfarm-module toegang tot satellietkaarten voor biomassa en stikstofopname. Die informatie kan dienen als basis voor een 'normaal' bemestingsadvies maar de beelden zijn ook geschikt om taakkaarten te maken voor plaatsspecifiek bemesten. Wanneer satellietbeelden ontbreken door bijvoorbeeld bewolking zorgt een slim algoritme voor inschatting van de gewasontwikkeling. Arkenbout: "Daarmee is Atfarm uniek; dit vind je nergens anders." Atfarm is bij de start beschikbaar voor granen; andere gewassen volgen later.

Meekijken
In YaraPlus is het mogelijk om iemand anders mee te laten kijken. "Dat kan best handig zijn voor je bemestingsadviseur of je loonwerker", stelt Arkenbout. "Je bepaalt zelf wie je uitnodigt en wat hij of zij mag zien." Aanvullend op de genoemde modules verschaft YaraPlus ook marktinformatie over meststoffen en een handige tankmix-module voor de bladmeststoffen van Yara. Die laat zien met welke gewasbeschermingsmiddelen gemengd kan worden en geeft praktische tips voor het mengen. Gebruikers van Yara-meststoffen kunnen ook meedoen aan een bonusprogramma.  Aankopen, ook via de tussenhandel, leveren bonuspunten op voor diverse (geschenk)artikelen.

Laagdrempelig
Een account aanmaken voor YaraPlus kan via www.yaraplus.nl en is gratis en laagdrempelig. "Na één keer inloggen kun je overal bij en voor je het weet ben je bezig met het opstellen van een bemestingsadvies of het bekijken van een satellietkaart. "Ik zou het gewoon eens proberen. Er is voor ieder wat wils en Yaraplus biedt op elk moment in het seizoen nuttige informatie.", besluit Arkenbout.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden