Fusieveiling een feit

Klokken op Rhein-Maas draaien

29 November 2010 - Redactie Boerenbusiness

De acht veilingklokken op Veiling Rhein-Maas hebben maandagmorgen voor het eerst gedraaid. Hiermee is de fusie van drie bloemenveilingen van FloraHolland en het Duitse Landgard een feit. Aan de nieuwe veiling zijn 2.300 klanten, 4.000 kwekers van bloemen en planten en 400 medewerkers verbonden.

De klokken draaiden ruim een jaar na de eerste aankondiging van de plannen voor oprichting van een joint venture tussen bloemenveiling FloraHolland en Landgard. "Omdat drie veilingen samen één worden én omdat het om een échte grensoverschrijdende samenwerking gaat, versterken we het sierteeltcluster in de hele Euregio", zo verklaarden de beide woordvoerders Aad van den Enden en Franz-Willi Honnen van Veiling Rhein-Maas in een korte toespraak in een volle afmijnzaal

Veiling Rhein-Maas is ontstaan door samenvoeging van drie veilingen. De veilingen in Lüllingen en Herongen van het Duitse moederbedrijf Landgard en de klokken van Venlo van Nederlandse moeder FloraHolland gingen in deze nieuwe combinatie op. Samen vertegenwoordigen de drie veilingen in Veiling Rhein-Maas een verwachte omzet van 250 miljoen euro. Aan de nieuwe veiling zijn 2.300 klanten, 4.000 kwekers van bloemen en planten en 400 medewerkers verbonden.

De belangrijkste reden voor samenwerking ligt in de regio zelf, namelijk de wens om te komen tot aanbodsconcentratie in het Euregio-gebied. Eén sterke sierteeltklok leidt tot lagere kosten. Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar evenzeer in de keten voor zowel aanvoerders als kopers in het sierteeltcluster. Samenvoeging leidt tot een aantrekkelijker en een breder aanbod van bloemen en planten op één krachtige marktplaats. Voor de kwekers levert dit een stabielere prijsvorming op, verklaart de fusieveiling.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden