Amazon wil drones inzetten

Online bestellingen vliegen straks naar je toe

3 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Als het aan de Amerikaanse online winkel Amazon ligt worden de bestellingen over een jaar of vijf voornamelijk via drones naar je huis gestuurd. Dit maakt het mogelijk om een product te bestellen en het vervolgens een half uur later in huis te hebben.

Het programma noemt Amazon PrimeAir. Met behulp van octocopters, onbemande helicoptertjes met acht rotors, wil Amazon je bestelling binnen een half uur bezorgen. Er wordt had gewerkt aan het idee maar directeur Jeff Bezos zegt dat de service zeker niet voor 2015 wordt geïntroduceerd. En dan zijn er ook nog de aankomende regels voor onbemande vliegtuigen, waar in Amerika en andere landen momenteel hard aan wordt gewerkt. Maar, directeur Bezos is ervan overtuigd dat het project werkelijkheid wordt.

PrimeAir is vooral bedoeld voor snelle en lichte bezorgingen. De UAV"s (Unmanned Aerial Vehicle) kunnen natuurlijk niet alle producten uit de online winkel bezorgen, zoals een roeiboot. Het idee is om de UAV"s in een radius van 16 kilometer rond het distributiecentrum te laten vliegen. Een groot voordeel is ook dat de vliegende robots een stuk beter zijn voor het milieu dan vrachtwagens en bestelbusjes. Het idee is om ze naar de coördinaten van je mobiele telefoon te laten vliegen, zodat je het pakketje altijd zo dicht mogelijk bij jou wordt bezorgd. Hier zit hem nu net de bottleneck, aangezien de veiligheid enorm belangrijk is. Amazon wil natuurlijk voorkomen dat een helicopter bovenop je hoofd land.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

drone
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden