Drone

drone

BB Weer Drones

Zwitserland staat spuitdrones toe

Het bespuiten van de gewassen met behulp van drones is voor veel techniekliefhebbers een nieuwe stap in de toepassing van onbemande luchtvaartuigen (UAV's). Zwitserland staat als eerste land in Europa het gebruik van deze zogenaamde spuitdrones toe.
6 Augustus 2019
drone

BB Weer Analyse

Bevindt dronemarkt zich op kantelpunt?

Als een donderklap bij heldere hemel kondigt het Franse dronebedrijf Airinov aan per direct zijn activiteiten te staken. Moederbedrijf Parrot trekt de stekker eruit. Reden voor de plotselinge stop zijn de tegenvallende financiële cijfers.
23 Juli 2019
drone

BB Weer Drones

Consumentendrone is uit, landbouwdrone is in

DJI, 's werelds grootste producent van (consumenten)drones, verschuift zijn focus naar de landbouwsector. Deze verschuiving is nodig, omdat de verkoop van hobbydrones keldert.
3 April 2019
mais maisveld maisoogst maisstoppels

BB Weer Sima 2019

Vanggewassen zaaien met een drone

Vanaf 1 januari 2019 is het verplicht om op zand- en lössgrond een vanggewas in te zaaien voor de teelt van maïs. Het Franse bedrijf 'Reflet du Monde' heeft daar wat op gevonden. Hun '3-in-1-drone' kan zowel groenbemesters zaaien als spuiten en de maïswortelboorder bestrijden. Er hangt echter wel een fors prijskaartje aan.
27 Februari 2019
drone

BB Weer Drones

Drone taxeert gewasschade beter dan mens

Drones zijn beter in staat om de schades aan de gewassen, bijvoorbeeld door wild, op te nemen dan gewone taxateurs. Tot die conclusie komt belangenbehartiger LLTB, die met een aantal partijen een proefproject draaide. Het doel is om in 2019 landelijk drones in te zetten.
20 Februari 2019
drone

BB Weer Drones

Parrot moet boer aan het vliegen krijgen

Het is de ambitie van vrijwel alle droneproducenten die zich richten op de ondernemers: iedere boer zijn eigen drone. Dat idee heeft de Franse fabrikant Parrot ook. Bluegrass Fields, hun agrarische drone, heeft een update gekregen wat hem gebruiksvriendelijker moet maken.
15 November 2018
drone

Nieuws Drones

DJI lanceert 3 nieuwe landbouwdrones

De Chinese dronespecialist DJI heeft 3 drones geïntroduceerd die ontwikkeld zijn voor de agrarische sector. Het gaat om 2 spuitdrones en de Phantom 4 RTK. Zoals de naam doet vermoeden beschikt deze over rtk-gps, waardoor hij nauwkeuriger zijn plaats bepaalt.
17 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox