Shutterstock

BB 10 jaar Eric de Lijster

Boerenbusiness: al 10 jaar hart voor de zaak

10 Juli 2020 - Eric de Lijster - 4 reacties

Dat we in een bijzondere periode leven, behoeft geen nadere toelichting. De coronacrisis doet met haar impact op mens, maatschappij en economie de wereldorde op haar grondvesten schudden. In Nederland heeft de stikstofmalaise uiteindelijk geresulteerd in een explosie van frustratie onder de boeren.

Drie massabijeenkomsten in Den Haag, mislukte gesprekken met de minister en de premier en een voermaatregel waartegen een zelden vertoonde collectieve weerstand is, maar toch lijkt te worden ingevoerd. De afstand tussen politiek en de agrarische sector was niet eerder zo groot.

In deze ongekende dynamiek waarin op vele momenten boerenhistorie is en wordt geschreven, permitteren we ons als Boerenbusiness.nl een bescheiden digitaal feestje te organiseren. Want Boerenbusiness.nl bestaat dit jaar 10 jaar! Deze zomer staan we regelmatig stil bij ons 10-jarig jubileum met onder meer boeiende artikelen, leuke acties en een speciale attentie voor onze trouwe abonnees.

Waardevol voor het bedrijf
Wat in het najaar 2010 is ontstaan uit een fusie tussen de websites Ziezo.biz en DCA-Markt.nl, is het laatste decennium uitgegroeid tot één van de toonaangevende agrarische informatieplatformen in Nederland. Een prestatie waar wij als team trots op zijn en u als abonnee en bezoeker ook voor danken. Een team dat met nieuws, analyses, achtergronden, interviews en beschouwingen de laatste ontwikkelingen op de agrarische markten en de financieel-economische wereld voor onze abonnees duidt.

In 2010 zijn we Boerenbusiness.nl begonnen met een handvol enthousiaste medewerkers. In 10 jaar heeft de website regelmatig een gedaanteverandering ondergaan en is DCA-MultiMedia, de uitgever van Boerenbusiness, inmiddels gegroeid tot een professionele organisatie met bijna 20 medewerkers. Elke week, ook in deze crisisperiode, krijgen we er nieuwe abonnees bij en zeggen maar sporadisch abonnees op. Voor ons een bevestiging dat we collectief als Boerenbusiness, inclusief de marktanalisten van DCA, onze abonnees informatie kunnen bieden die zij waardevol vinden voor hun bedrijf. Ons doel is ook dat de investering die zij in ons doen, ook kunnen terugverdienen in hun bedrijfsvoering.

Concentreren op risico's
Als Boerenbusiness concentreren we ons op thema's die belangrijk zijn voor het risicomanagement op het agrarisch bedrijf, zoals de risico's met betrekking tot het weer, de politiek, de teelt, in de financiën en uiteraard in de markt. Het is een cliché, maar de afgelopen 10 jaar is er enorm veel in deze gebieden gebeurd rond het boerenbedrijf. Van de financiële crisis, het afschaffen van de productschappen, het verdwijnen van het melkquotum en het bietenquotum, de komst van fosfaatrechten, de droogte van 2018, de toename sowieso van weersextremen en de climax in het afgelopen jaar met de boerenprotesten, de stikstofmalaise en de coronacrisis.

De informatiebehoefte onder de ondernemers in de agrarische sector is groot. De kijkcijfers van Boerenbusiness.nl hebben de afgelopen maanden records gebroken. Daar zijn we uiteraard content mee, maar het heeft ons ook op het spoor gebracht om onze informatievoorziening nog meer af te stemmen op de behoefte van onze abonnees. Uitgaande van de gedachte waarop we 10 jaar geleden met Boerenbusiness.nl begonnen: hoe kunnen we de ondernemer marktinformatie met toegevoegde waarde aanbieden.

Faciliteren en informeren
Om uniek, onderscheidend en relevant te blijven, broeden we op een nieuw concept voor Boerenbusiness waarbij wij u als abonnee nog beter faciliteren en informeren. Want als Boerenbusiness lopen we uiteraard graag voorop, ook om voor u het verschil te kunnen maken. Authentiek, dicht bij onszelf en in alle opzichten voor onze abonnees, bezoekers en relaties: met hart voor de zaak!

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
lezert 10 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/bb10jaar/artikel/10888317/boerenbusiness-al-10-jaar-hart-voor-de-zaak]Boerenbusiness: al 10 jaar hart voor de zaak[/url]
gefeliciteerd met jullie jubileum. ik ben lezer van het eerste uur en kom dagelijks met veel plezier op jullie site
Harm 10 Juli 2020
waar zijn de boerenprotesten voor onze vrijheid en democratie dan..?

schande
Abonnee
Zuid west 11 Juli 2020
Mooie site, met toegevoegde waarde voor de agrarische ondernemer..
Hoeveel fte is werkzaam bij Boerenbusiness?
Harm 11 Juli 2020
klopt

maar laat heksenjacht over aan Politici zonder verantwoording voor het product wat ze leveren aan lobbyisten met als middel (stikstof)normen

iets voor Boerenbusiness om na 10 jaar over na te denken dat wel..
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden