Aangeboden door Bayer

Onkruidbestrijding in het najaar: benut de voordelen

31 Augustus 2018

Een bouwplan met tarwe en gerst is zowel voor de structuur als de organische stofbalans van de bodem een prima zaak. Ook kan het (wortel)onkruid dan weer eens goed aangepakt worden.

Voor dat laatste is een najaarstoepassing met Herold de beste strategie. Hier zijn meerdere redenen voor te benoemen:

  • Herold bestrijdt probleemonkruiden uitermate effectief: het is sterk tegen grassen zoals onder meer duist, windhalm en straatgras. En het is sterk tegen dicotylen zoals onder meer ereprijs, paarse dovenetel en klein kruiskruid.
  • Er is geen sprake van het 'aanbranden' van de wortelonkruiden. De wortelonkruiden kunnen in het voorjaar optimaal bestreden worden.
  • Schoon de winter door geeft het gewas een probleemloze start. Dit levert (bij een zwaardere onkruiddruk) een hogere opbrengst dan wanneer het onkruid pas in het voorjaar wordt bestreden.
  • Het zeer effectieve resistentiemanagement voorkomt het ongemerkt 'uitselecteren' van ALS- of ACC-ase-resistente onkruid. Minder stress in het drukke voorjaar: het onkruid in het graan is al bestreden.
  • En last but not least: het geeft vrijwel altijd lagere kosten dan bij de andere noodzakelijke voorjaarsherbicide(n). Op lichtere gronden, lössgrond en in de wintergerst, dient Herold in de vroege na-opkomst te worden ingezet. Het beste toepassingsmoment is dan het zogenaamde 'puntenstadium', wanneer de tarwe juist is opgekomen.

Op kleigrond geldt 'zaaitijd is Herold-tijd'. Direct na de zaai kan er gespoten worden. De bodemwerking van Herold profiteert dan ook van het nog aanwezige vocht in de zaaivoor.

Op de lichtere gronden, lössgrond en ook in wintergerst, dient Herold in de vroege na-opkomst te worden ingezet. Het beste toepassingsmoment is dan het zogenaamde 'puntenstadium', wanneer de tarwe juist is opgekomen.Het gewas profiteert in het voorjaar van de optimale, ongestoorde groeimogelijkheden.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden