Aangeboden door Bayer

Phytophthora aanwezig, ondanks droge zomer

7 September 2018

Op verschillende plaatsen in het land komt phytophthora voor. Het is zaak het gewas goed te beschermen. Zet Infinito in en bescherm het (nieuwe) loof maar ook de reeds gevormde oogst.

De gevolgen van de droogte zijn duidelijk zichtbaar. Veel aardappelpercelen hebben het vroegtijdig opgegeven en de opbrengsten zullen enorm wisselen. De eventuele beregening heeft de schade nog enigszins kunnen beperken. Door het warme weer en de hoge temperaturen is de problematiek rondom doorwas erg groot. Nu er, erg plaatselijk, eindelijk regen is gevallen, ligt ook phytophthora weer op de loer.

Van diverse kanten horen we dat phytophthora er de gehele zomer is geweest. Al vroeg in het seizoen zijn aantastingen gevonden. Ook de beregende percelen waren niet altijd vrij van phytophthora. Doordat de gewassen op sommige percelen weer aan de groei gaan, is het zorg het gewas goed te beschermen. Het nieuwe frisse groene loof in combinatie met regenval en langere, koele dauwnachten zorgt voor optimale omstandigheden voor de schimmel.

Infinito: sterk op blad en knol
Doordat het gewas een nieuw loof vormt, maar ook al knollen heeft gevormd, is het zaak om beiden goed te beschermen. Infinito beschermt zowel het loof als de knol. Zie hieronder ook de bevestiging in de tabel van Euroblight.

(Tekst gaat verder onder de tabel)

Wat blijkt uit de proeven?
Ook uit de resultaten van onze eigen proeven, onder meer uit onderstaande proef in Meteren, blijkt dat Infinito een sterke werking heeft op zowel phytophthora in het bald als de knol. Ook de proeven van dit jaar bevestigen dat Infinito, zelfs bij zeer hoge phytophthoradruk een zeer goed resultaat geeft.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Ondanks dat we inmiddels al in september zitten, blijft het (ook in de laatste fase van de teelt) van belang om het gewas voldoende te beschermen. Infinito beschermt zowel het nieuwe blad als de reeds gevormde knollen. Infinito: je kan het maar beter in huis hebben!

 

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden