Agrifoto

Aangeboden door Bayer

Een nieuwe toelating: Verango

7 Februari 2019

Het nematicide Verango is recent toegelaten in aardappelen, wortelen en knolgewassen. Verango is een uniek, modern en gebruiksvriendelijk middel ter bestrijding van aaltjes en kan opbrengst en kwaliteit zeker te stellen.

De actieve stof 'fluopyram' is al werkzaam bij een (zeer) lage dosering per hectare. Door de flexibele toepassingsmogelijkheden en de vloeibare formulering is Verango (zeer) eenvoudig toepasbaar en erg gebruiksvriendelijk.

Toepassing in aardappelen
In de geïntegreerde aanpak van aardappelmoeheid kan Verango worden ingezet om schade (met name veroorzaakt door aardappelcystenaaltjes) te voorkomen. Verango heeft namelijk een goede werking op de aardappelcystenaaltjes Globodera pallida en Globodera rostochiensis. 

Ook is er een werking waargenomen op wortellesieaaltjes (Pratylenchus penetrans). Verango kan worden ingezet via een volveldsbehandeling of middels een veurbehandeling. Het gaat dan om een dosering van 0,625 liter per hectare.

Toepassing in wortelen en knolgewassen
Verango heeft een toelating in de groep van wortelen en knolgewassen. De werking van Verango richt zich voor de teelt van wortelen vooral op de beperking van schade door de wortellesieaaltjes (Pratylenchus penetrans) en wortelknobbelaaltjes (Meloidogyne spp). Het middel dient voor het zaaien te worden toegepast in een dosering van 0,625 liter per hectare.

Een geconcentreerde toepassing op een minimale inwerkdiepte komt ten goede aan de werking. De ervaring in proeven is voor deze gewasgroep op dit moment nog beperkt tot het gewas wortelen. Kijk voor meer informatie over Verango en de toepassingsadviezen per teelt op www.agro.bayer.nl.

Let op: van Verango zijn identieke producten op de markt met diverse merknamen, met een overeenkomstig toepassingsgebied. De toepassing van de producten mag de voorgeschreven maximale frequentie, dosering en het interval van 1 enkel product niet overschrijden.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden