Flynth

Aangeboden door Flynth

Als ondernemer energie besparen?

7 November 2023

De Nederlandse overheid hanteert diverse maatregelen om het energieverbruik in Nederland omlaag te brengen en in 2030 49% minder broeikasgassen uit te stoten. Ook bedrijven moeten hun steentje bijdragen.

Een daling realiseren in uw energiekosten én een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst, voor de maatschappij en voor uw bedrijf? Toekomstgerichte ondernemers (be)sparen energie.

Energiebesparingsplicht
Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalenten) per jaar? Dan bent u verplicht energiebesparende maatregelen te treffen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder óf alle maatregelen van de Erkende Maatregelenlijsten voor energiebesparing (EML) uit te voeren. U dient bij de overheid te melden welke maatregelen u treft om energie te besparen. De informatieplicht voor energiebesparende maatregelen is in 2019 voor het eerst ingegaan. U dient deze informatieplicht elke vier jaar te actualiseren. Daarom geldt voor veel ondernemers dat zij uiterlijk op 1 december 2023 opnieuw moeten rapporteren.

Hoe bespaart u energie?
Moet u voldoen aan de energiebesparingsplicht? Flynth kan de melding voor u verzorgen. Zo kost ook het voldoen aan de energiebesparingsplicht u minder energie.

Weet u niet of u verplicht bent melding te doen van uw energieverbruik? Maak gebruik van de rekentool.

Wilt u ook weten hoe u snel kunt starten met energiebesparende maatregelen voor uw bedrijf én voldoen aan de energiebesparingsplicht? Download dan het stappenplan van Flynth en bespaar in drie stappen energie.

Energie besparen met Flynth
Energie besparen kan vaak financieel voordelig. Naast de kostenbesparing op energie zijn er subsidies en fiscale voordelen waar u gebruik van kunt maken bij uw investering. Denk aan de Energie-investeringsaftrek of subsidies voor duurzame investeringen. Flynth bespaart u graag energie, met ons stappenplan en onze energie-expertise. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox