Aangeboden door Limagrain

'Veel organische stof en lage zaaikosten'

30 Juli 2018

Na wintertarwe, vroege aardappelen en vlas zaait akkerbouwer Frank Peter Kuijpers al jaren steevast een groenbemester. Diverse gewassen en mengsels kwamen aan bod. Vorig jaar zaaide hij het nieuwe mengsel LG ORGAMAX.

Kuijpers houdt zijn grond in conditie door zo veel mogelijk organische stof toe te dienen. "We hakselen het stro, gebruiken organische mest en strooien champost. Dat brengt veel organische stof, maar maakt de bodem niet open. Daar heb je een goede groenbemester voor nodig."

Ondergrondse ontwikkeling
De doorworteling van groenbemesters vindt hij belangrijk. Door de combinatie van Japanse haver, mosterd, klaver en facelia ontwikkelt het mengsel LG ORGAMAX een intensief wortelpakket in verschillende bodemlagen. "De grond was mooi doorworteld en ploegde erg mooi."

Terugverdienen
Bodemvruchtbaarheid heeft dus alle aandacht, maar: "De groenbemester moet zich wel terugbetalen. Vanwege de lage zaaihoeveelheid van 12 à 15 kilo per hectare is de ORGAMAX een stuk goedkoper dan veel andere mengsels. In organische stof productie doet hij echter niets onder, zo zag ik in het veld én op de satelietbeelden."

Lees meer over LG ORGAMAX, of bekijk hier alle aanbevolen groenbemesters.

 

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden