Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zo blijft de maïsteelt rendabel zonder Mesurol

9 December 2019

We zien de beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen achteruitgaan. Dat raakt ook de maïsteelt; zo zijn zaadcoating met Thiram (TMTD) en Mesurol per 2020 niet meer toegestaan bij maïs en voor Sonido-ontsmetting is 2020 het laatste jaar. Maar, hoe houden we de maïsteelt rendabel zonder deze middelen?

Als echte Nederlandse ontwikkelaar van maïsrassen streeft Limagrain er, net zoals maïstelers, naar om een zo hoog mogelijk rendement vanuit de maïs te behalen. Om te anticiperen op het wegvallen van die chemische middelen, hebben we daarom in eigen huis de organische zaadcoating Starcover ontwikkeld. Deze biostimulant zet aan tot extra wortelgroei en maakt onder andere fosfaat in de bodem beter opneembaar. De maïs is dankzij Starcover stressbestendiger en levert daarnaast 3% tot 6% meer opbrengst op.

Zaadontsmetting Force 20S
Om het wegvallen van Mesurol op te vangen, combineren we Starcover in het komende seizoen met de zaadontsmetting 'Force 20CS'. Dit middel zal bij de kieming van het maïszaad overgaan tot gasvorming. Dit geeft een effectieve bescherming tegen onder meer ritnaalden, fritvlieg, bonenvlieg en duizendpoot. Het heeft ook een nevenwerking tegen vogelschade.
 

Een verzekering tegen vogelschade is bovendien gratis inbegrepen: als je vervolgens toch vogelschade hebt, dan vergoeden wij het maïszaad voor overzaai volledig. MaisService is beschikbaar op alle maïsrassen van Limagrain.

Advies
Kies ook in 2020 voor de meest betrouwbare kwaliteitsrassen van de Rassenlijst en maak daarbij gebruik van de maximale bescherming van de MaisService. Kies hier je LG ras en meld je daarna gratis aan op www.lgseeds.nl/maisservice.

Bedrijfsbezoek in Nijeholtpade

 

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden