Limagrain

Aangeboden door Limagrain

De top-4 maïsrassen voor 2023

18 Januari 2023

Een weloverwogen maïsraskeuze is een belangrijke schakel in je maïsteelt. Maïstelers hebben de keuze uit een groot aanbod maïsrassen, die van elkaar verschillen in vroegheid, voederwaarde-opbrengst en landbouwkundige eigenschappen. Hieronder de top-4 voor 2023 uit ons rassenaanbod.

Als enige maïsveredelaar werkt LG (Limagrain) in een echt Nederlands kweekprogramma aan het ontwikkelen van nieuwe maïsrassen. Vanuit het researchbedrijf in Rilland (Zeeland) werken gedreven veredelaars in een groot kweekprogramma al decennia aan vroege maïsrassen, die uitblinken in VEM-opbrengst en oogstzekerheid. Onze top-4 voor komend seizoen:

LG 31.205: meest gezaaide ras in Nederland
Dit zeer vroege ras is al drie jaar op rij het meest gezaaide maïsras in Nederland. LG 31.205 blinkt dan ook uit in opbrengst én kwaliteit, is vroeg rijp en is zeer oogstzeker en betrouwbaar.

LG 31.206: nieuw op de Rassenlijst
Dit zeer vroege ras stormt de Aanbevelende Rassenlijst 2023 binnen met topcijfers op VEM-opbrengst. Deze nieuwe genetica brengt het niveau in voederwaarde en verteerbaarheid opnieuw omhoog.

LG CONCLUSION: de allervroegste
Met dit ultravroege ras is het voor maÏstelers op de koudere/nattere gronden mogelijk om in een kort seizoen kwaliteitsmaïs te telen. LG CONCLUSION is zeer stevig en heeft een hoge zetmeelopbrengst, dat past goed in rantsoenen met veel gras.

LG 31.219: zetmeelrijke dubbeldoelmaïs
Dit ras blinkt eveneens uit in zetmeelopbrengst. Met een FAO van 220 en hoge korrelopbrengst past LG 31.219 goed op grasrijkere bedrijven in Zuid- en Oost-Nederland. In het najaar blijft dit ras erg lang vitaal, dus ook zeer goed te oogsten als MKS of korrelmaïs.

Tip: door droogte en hitte in de teeltgebieden voor maïszaad zijn veel rassen minder ruim beschikbaar. Veelgevraagde rassen adviseren wij daarom tijdig te bestellen bij je leverancier.

Neem voor maïsrasadvies op maat contact op met de LG ruwvoerspecialist in jouw regio.

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox