Limagrain

Aangeboden door Limagrain

De nieuwe Aanbevelende Rassenlijsten maïs

5 December 2023

Welke maïsrassen zorgen in 2024 voor het hoogste rendement op jouw bedrijf? Je ziet het in de nieuwe Aanbevelende Rassenlijsten van CSAR. Binnen het LG-assortiment bevestigt LG 31.206 zijn topcijfers in zeer vroeg en zijn de rassen LG 31.208, LG Revelation en LG 32.257 nieuw opgenomen.

Bekijk / download de Rassenlijsten 2024 >

De onafhankelijk uitgevoerde meerjarige rassenonderzoeken op meerdere locaties in Nederland geven een betrouwbaar beeld van de eigenschappen van de maïsrassen die zijn opgenomen. Alleen rassen die drie jaar op rij even goed of beter presteren als het lijstgemiddelde worden opgenomen.

De uitblinkers in zeer vroeg - vroeg
Op jaarlijks ruim 70% van het areaal zaaien Nederlandse telers maïsrassen uit de groep zeer vroeg - vroeg. De beste rassen uit deze groep hebben een opbrengstpotentie van maar liefst 22 ton droge stof, met daarbij een vroege bloei en vroege afrijping.

  • LG 31.206 kwam vorig jaar nieuw op de lijst en bevestigt zijn topcijfers als nummer 1 in VEM-opbrengst in de zeer vroege groep. Bestel dit ras op tijd want op = op
  • Nieuw opgenomen: LG 31.208 die uitblinkt in kwaliteit, zowel landbouwkundig als qua voederwaarde, en LG Revelation met de topscore voor kVEM/ha

De uitblinkers in middenvroeg en korrel
In het zuiden van het land kan je met middenvroege rassen net wat meer opbrengst realiseren. De lijstaanvoerder LG Meluseen krijgt de nieuwe LG 32.257 erbij, met een enorme VEM-opbrengst. In de korrelmaïs staat de vroegrijpe LG Ashley nog altijd garant voor oogstzekerheid en een mooie korrelopbrengst.

Tijd om de rassenkeuze voor 2024 te maken?

Deze businesscase is powered by:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox