Dossier | Dossier Afrikaanse varkenspest

De besmettelijke Afrikaanse varkenspest breidt verder uit. Steeds meer landen nemen preventief maatregelen om de ziekte buiten de deur te houden. Lees hier het laatste nieuws over de Afrikaanse Varkenspest en de gevolgen voor de sector.

wildzwijn varkenspest zwijn

Nieuws Varkens

AVP blijft probleem, nieuw geval in Noord Duitsland

Hoewel het totaal aantal met Afrikaanse varkenspest (AVP) besmette wilde zwijnen dat wordt gevonden de afgelopen periode wat terugloopt lijkt de situatie verre van rustig. Deze week werd er na bijna een maand zonder besmettingen in de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg - Vorpommeren weer een besmet zwijn gevonden.
7 April 2022
varkens neus

Analyse Varkens

Groei van de varkensstapel in Rusland is gestopt

De Russische varkensproductie heeft jarenlang hoge groeicijfers laten zien, maar deze ontwikkeling is afgelopen jaar grotendeels tot stilstand gekomen. De productieverwachtingen werden vorig voorjaar, vanwege de verspreiding van Afrikaanse varkenspest, al naar beneden bijgesteld.
17 Februari 2022
wildzwijn varkenspest zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Duitsland schiet zwijnen af in strijd tegen AVP

Duitse jagers schoten in het jachtseizoen 2020/2021 bijna 690.000 wilde zwijnen af. Hoewel er dat bijna 200.000 minder waren dan een jaar eerder, is dat het op twee na hoogste aantal in één seizoen.
3 Februari 2022
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Italië meldt uitbraak Afrikaanse varkenspest

In Noord-Italië is Afrikaanse varkenspest opgedoken bij een wild zwijn, zo hebben de autoriteiten van het land bekend gemaakt. Voor de Italiaanse vleesexport is dit een aderlating.
10 Januari 2022
afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Frankrijk en China sluiten revolutionaire AVP-deal

Wanneer in Frankrijk een uitbraak van Afrikaanse varkenspest opdoemt, komt de export naar China niet in gevaar. Als eerste Europese lidstaat heeft Frankrijk een deal met China gesloten om ervoor te zorgen dat de export niet wordt geboycot als de dierziekte in het land opdoemt. 
14 December 2021
china varkensvlees

Analyse Varkens

Stijging varkensprijs China: najaarspiek of structureel?

Ondanks dat officiële overheidscijfers nog altijd wijzen op een groot aantal varkens in China, zijn er ook een aantal factoren die wijzen op een kleinere varkensstapel. Zo stegen de prijzen recent fors en wordt ook gewezen op de gedaalde import van soja. We vroegen Jan Cortenbach, chief technical officer bij De Heus in China, naar zijn visie op de huidige gang van zaken.
2 December 2021
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest grossiert weer in Vietnam

De varkensstapel in Vietnam lijkt opnieuw getroffen door een golf besmettingen van de Afrikaanse varkenspest. Hoewel de situatie een tijd wat rustiger leek, verwachten de autoriteiten nu dat het aantal geruimde varkens dit jaar drie keer hoger uitvalt dan afgelopen jaar.
30 November 2021
varkens wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Duits wild zwijn met AVP op 125 kilometer van Hamburg

Opnieuw een forse tegenvaller bij de Duitse strijd tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP). In Mecklenburg-Vorpommern is een besmet wild zijn gevonden. Het is het meest westelijke geval van de virusziekte tot nu toe.
25 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief