Dossier | DCA Zuivelnoteringen

zuivel room

Analyse Zuivelbusiness

Vloeibare zuivel in cyclus hete en koude baden

De stemming op de zuivelmarkt is er de laatste weken een van warme baden, afgewisseld door koude baden. Deze week waren het vooral koude baden. Voor de verkopers tenminste. En dan met name bij de liquide zuivel.
Gisteren 17:45 uur
boter frau antje

Analyse Zuivelbusiness

Melkvet winnaar op meest positieve zuivelmarkt

De zuivelmarkt als geheel blijft positief gestemd, zij het met iets minder plusjes dan vorige week. Room en boter zijn de winnaars. Twijfel en soms zwakte is merkbaar in het vloeibare segment, maar dat is eigenlijk niet verbazend in het voorjaar.
11 April 2024
boter

Analyse Zuivelbusiness

Overtuiging mist nog in oplopende zuivelmarkt

De zuivelmarkt zag weer oplopende prijzen in de voorbije week. Niet over de hele linie, en ook niet met volle overtuiging, maar de noteringen voor melkpoeders, boter en halffabricaten kregen een steuntje in de rug. En soms meer dan dat.
5 April 2024
melk glas consumenten zuivel

Analyse Zuivel Business

Kleine opkikkers handel, nog niet voor hele markt

De zuivelhandel incasseerde in de laatste week vóór Pasen een klein opkikkertje van plusjes bij magere melkpoeder food, boter en de grondstoffen ervoor. Voor het overige ziet de zuivelmarkt er nog onzeker uit. Er lijkt wel een belofte boven de markt te hangen, want kopers hebben volgens partijen vaak nog maar een kwart tot de helft van hun behoefte gedekt. Maar tot bestellen komt het nog niet.
29 Maart 2024
gecondenseerde melk

Analyse Zuivelbusiness

Dikmelk draaikolk en Pasen drukken zuivelmarkt

Met nog ruim een week te gaan en een oplopende melkaanvoer in West-Europa zijn er twee factoren die de markt meer onder druk zetten. Zuivelkopers houden zich in, terwijl er juist meer zouden worden afgezet. Mede daardoor staan alle prijzen onder druk. Het meest die van de halffabrikaten en magere melkpoeder.
22 Maart 2024
boter

Nieuws Melk

Meer melk, zwakke vraag en Pasen duwen op markt

De zuivelmarkt staat al weken onder druk. Deze week nog iets extra doordat kopers vlak voor Pasen nog minder actief zijn in een toch al tamme markt. De prijsdruk is vooral voelbaar in het vloeibare segment, waar magere melkconcentraat hard zakt, en op de melkpoedermarkt. Kaas en boter ontsnappen ook niet helemaal, maar vooral de eerste blijft het anker in de markt.
21 Maart 2024
kaas kaasproductie

Analyse Zuivelbusiness

Zuivelmarkt loopt weg van uitbetalingsprijzen

Echt goed gaat het niet met de zuivelprijzen. Opnieuw was er weer een week met dalende noteringen. Op de vloeibare markt komt dat door een oplopende toevloed van product, die ook nog eens moeizaam wordt verwerkt. Vooral concentraat kreeg een klap omlaag. Daarachter speelt, net als bij de vaste zuivel, een zwakke vraag. Het lijkt niet allemaal structureel. Mogelijk werkt er ook al iets door van een tijdelijke paasdip.
15 Maart 2024
melk

Analyse Zuivelbusiness

Zuivelmarkt heeft last van stemmingswisselingen

In een week tijd is de stemming op de zuivelmarkt aardig veranderd. De duidelijk positieve ondertoon van vorige week heeft plaatsgemaakt voor meer afwachtendheid. Er zitten dan ook duidelijk meer productprijzen in een dalende lijn. De kaasprijs nog niet echt, maar de prijzen voor poeders, room, concentraat, rauwe melk en met name boter vielen terug.
8 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden