Dossier | DCA Zuivelnoteringen

melk melken

Analyse Melk

Fundament onder melkprijs nog altijd van beton

Al een paar weken loopt de zuivelafzet minder soepel. Deze ontwikkeling zet druk op de noteringen, waarmee de grondstofwaarde van melk automatisch naar beneden komt. Wat betekent dit voor de melkprijsverwachting?
18 Mei 2022
melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Vraaguitval tackelt melkpoederprijzen

Kortgeleden konden de melkpoederprijzen maar één kant op, en dat was omhoog. Ondertussen is de markt spontaan uit vorm geraakt. Waarschijnlijk hebben de prijzen in de afgelopen maanden teveel voorschot genomen op de schaarste.
4 Mei 2022
melk maandanalyse

Analyse Melk

Melkprijs opent turbo, zuivelmarkt schakelt terug

Nu de melkprijzen de turbo verder lostrekken, sluipt twijfel de zuivelmarkt binnen. Een tegenstrijdige samenloop van omstandigheden die niet geheel uit de lucht komt vallen. Een stabielere periode ligt namelijk in het verschiet.
2 Mei 2022
kaas kaasproductie foodbusiness

Analyse Zuivel

Kaas blijft stabiele factor op zwakkere markt

Kaas blijft, net zoals vorige week, de meest stabiele factor op de zuivelmarkt. Een aantal prijzen stijgt nog iets na, de rest blijft steken of daalt wat. De poeder- en boterprijzen geven daarbij terrein prijs, net zoals de vloeibare zuivel.
29 April 2022

Video Marktupdate zuivel

Lagere zuivelnoteringen bedreiging voor melkprijs?

De zuivelmarkt raakt uit vorm. Dit uit zich met name op de melkpoeder- en botermarkt, al vlakt ook de kaasmarkt deze week definitief af, zo vertelt marktredacteur Wouter Baan. In deze marktupdate gaat hij in op wat de lagere zuivelprijzen betekenen voor de verwachtingen van de melkprijs. 
28 April 2022
kaas kaasproductie Hochwald

Analyse zuivel

Kaasmarkt blijft vast, dik vloeibaar schiet omhoog

De markt voor vaste zuivel laat een verdeeld beeld zien. De poederprijzen gaan verder omlaag, terwijl de kaasprijzen blijven stijgen. Ook boter is iets duurder geworden, maar dat gebeurt vooral in het kielzog van de room. Daarvan is de prijs, net als die van magere melkconcentraat, sterk omhoog geschoten.
22 April 2022

Video Marktupdate zuivel

Sterke bodem onder rode zuivelprijzen

De zuivelmarkt is in algemene zwakker dan die was. Dit uit zich met name op de poedermarkt. Maar ook boter en kaas voelen vlakker aan. De vloeibare prijzen bewegen na Pasen juist weer omhoog. Marktredacteur Wouter Baan bespreekt in deze update de laatste ontwikkelingen. 
21 April 2022
kaas kaasproductie Hochwald

Analyse melk

Kaas laatste stabiele stijger in verder verdeelde markt

In een zuivelmarkt met torenhoge prijzen lijkt er even geen collectieve koers te vinden. De poeders zijn iets zwakker geprijsd, boter zakt ook iets, maar roomt veert iets op. De rest van het vloeibare segment oogt verdeeld. De kaasprijzen blijven als enige gestaag omhoog klimmen.
15 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief