Dossier | DCA Zuivelnoteringen

melk

Analyse Zuivelbusiness

Zuivelmarkt heeft last van stemmingswisselingen

In een week tijd is de stemming op de zuivelmarkt aardig veranderd. De duidelijk positieve ondertoon van vorige week heeft plaatsgemaakt voor meer afwachtendheid. Er zitten dan ook duidelijk meer productprijzen in een dalende lijn. De kaasprijs nog niet echt, maar de prijzen voor poeders, room, concentraat, rauwe melk en met name boter vielen terug.
8 Maart 2024
melken koeien

Analyse Zuivelbusiness

Sterkere zuivelprijzen steunen melkprijs verder

De zuivelmarkt is in rustiger vaarwater terecht gekomen dan vorige week, omdat de prijzen voor room en boter veel rustiger doorstegen. Ondertussen blijft de kaasmarkt stabiel, maar moeten de eiwitrijke halffabrikaten en magere melkpoeders een veer laten. Resultaat van dit alles is toch een sterkere onderbouwing van de melkprijzen.
1 Maart 2024
boter

Marktupdate Melk

Boter stille uitschieter op iets positievere zuivelmarkt

Plussen zijn er weer bijna over de hele linie van de zuivelmarkt, maar de grootste is er op de botermarkt. In twee weken tijd is de boterprijs flink omhoog geschoten, met room in het kielzog. Oorzaak is een aantrekkende vraag en achterblijvende beschikbaarheid. De melkprijs voor de boer profiteert ervan, zo signaleert marktspecialist Klaas van der Horst in onze Marktupdate. 
15 Februari 2024
boter bakkerij bakkerijgrondstoffen

Analyse Zuivelbusiness

Stabilisatie en ook plussen terug op zuivelmarkt

Een week van stijgende en vervolgens weer iets afkalvende boterprijzen brengt de hele zuivelmarkt nog niet in een positieve sfeer, maar toch draaide er deze week iets op de zuivelmarkt. Bij de melkpoeders en kaas traden stabiliserende prijzen in de plaats van dalende, en de prijzen van boter en room maakten zelfs een kort sprongetje omhoog.
9 Februari 2024
kaas kaaspakhuis

Analyse Zuivel

Druk op zuivelmarkt treft nu vooral kaasprijs

Voor de melkprijs heeft de zuivelmarkt deze week weinig opbeurends in petto. Over vrijwel de gehele linie staan de prijzen verder onder (lichte) druk. Uitzonderingen zijn de kaasprijzen, die iets sterker omlaag gaan. Op de markt voor vloeibare halffabrikaten is het magere melkconcentraat dat stevig lager staat genoteerd. De spotmelkprijs daalt licht.
1 Februari 2024
melkpoeder

Analyse Zuivelbusiness

Lichte prijsdruk in zuivel bij vraagtekens over aanbod

De zuivelmarkt gaat van een dieptepunt in de seizoensmatige melkaanvoer over naar een periode met een toenemend aanbod. Dat doet zich voelen. Nog niet met grote prijsdruk, maar het houdt de huidige prijstrends in stand. Kopers proberen dit begrijpelijkerwijs te benutten, maar blijft dat lukken als structureel gezien met een lagere melkproductie moet worden gerekend, zoals verwerkers vrezen?
26 Januari 2024
melk

Analyse Zuivelbusiness

Aanbieders op zuivelmarkt op zoek naar vraag

Hoe verder het nog nieuwe jaar vordert, hoe zwakker de zuivelmarkt aanvoelt. Deze week is het zoeken naar vraag voor de meeste aanbieders, terwijl bijna alle prijzen licht onder druk staan, maar in West-Europa wel meer dan in het oosten.
19 Januari 2024
melk zuivel

Analyse Zuivel

Vloeibare zuivel schiet omhoog bij krap aanbod

Vloeibare zuivel, met rauwe melk voorop, zorgde voor reuring in de zuivelmarkt in de tweede week van het jaar. De combinatie van een krappe beschikbaarheid en een goede vraag deed de spotmelkprijs met vele centen per kilo omhoog schieten. De vaste zuivel daarentegen verloor aan glans. De kaasprijzen stagneerden, boter werd iets goedkoper en melkpoeder bleef doen wat het al deed: verder dalen in prijs.
12 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden