Dossier | DCA Zuivelnoteringen

melk zuivel

Analyse Zuivel

Vloeibare zuivel schiet omhoog bij krap aanbod

Vloeibare zuivel, met rauwe melk voorop, zorgde voor reuring in de zuivelmarkt in de tweede week van het jaar. De combinatie van een krappe beschikbaarheid en een goede vraag deed de spotmelkprijs met vele centen per kilo omhoog schieten. De vaste zuivel daarentegen verloor aan glans. De kaasprijzen stagneerden, boter werd iets goedkoper en melkpoeder bleef doen wat het al deed: verder dalen in prijs.
12 Januari 2024
melkpoeder

Analyse Zuivelbusiness

Zuivelmarkt pakt goed op, wel zorg over export

De zuivelmarkt is de jaarwisseling zonder grote kleerscheuren doorgekomen. De prijzen voor vloeibare zuivel zitten weer in een stijgende lijn, evenals de kaasprijzen, maar met name de melkpoedermarkt kampt met onzekerheden. Met name door logistieke zorgen over de route door de Rode Zee.
4 Januari 2024
DCA MI

Nieuws Zuivelbusiness

Nieuw zuivelplatform met DCA Market Intelligence

DCA, aanbieder van Boerenbusiness.nl en Foodbusiness.nl, introduceert een nieuw online zuivelplatform onder de naam DCA Market Intelligence. In deze tool kunnen kopers, verkopers, handelaren, bedrijven en alle andere geïnteresseerde partijen in de nationale en internationale zuivelketen eenvoudig over een grote hoeveelheid data van de zuivelmarkt beschikken. Zo hebben zij via de tool direct inzicht in de 25 DCA-zuivelnoteringen die wekelijks worden gepubliceerd. DCA Market Intelligence vervangt als merknaam DCA-Markets in de markt. 
24 December 2023
kaas Cheddar

Analyse Zuivelbusiness

Meer vraag naar boter en soms duurdere kaas

Omlaag duikende spotmelkprijzen en verder een rustige, tamme markt. Dat is het gebruikelijke marktbeeld in de zuivel tegen het eind van het jaar. Het eerste is ook dit jaar het geval, al blijft de spotmelkprijs toch weg bij de bodem. Wat niet gebruikelijk is, is dat de kaasprijs vlak voor kerst nog even omhoog gaat.
22 December 2023
kaas

Analyse Zuivel

Dalende kaasprijs ondermijnt uitbetaling 2024

Terwijl de melkprijzen deze maand mooie plussen noteerden, gaan de opbrengsten van de belangrijkste drijvers daarvan juist omlaag. Deze week moesten met name de kaasprijzen klappen incasseren. En dit staat eigenlijk los van de gebruikelijke dip in de zuivelprijzen rond kerst en oud en nieuw.
15 December 2023
kaas mozzarella

Analyse Zuivel

Zwakte en onzekerheid tekenen zuivelmarkt

De ontwikkelingen op de zuivelmarkt lijken verwarrend. Terwijl de fabrieken hun leden en leveranciers nog even een graantje willen laten meepikken van de opgeleefde markt, dalen de zuivelprijzen. Tegen het einde van het jaar is dat niet ongewoon, maar er lijkt iets meer achter te zitten: onzekerheid over de economie in het nieuwe jaar. De dalende commodityprijzen lijken dus een soort dubbel signaal.
8 December 2023
winter sneeuw

Analyse melk

Eerste kersteffect dient zich aan op zuivelmarkt

Een eerste kersteffect lijkt de zuivelmarkt deze week te hebben geraakt. Niet in de vaste zuivel, maar de vloeibare halffabrikanten kregen wel een terugslag. De roomnotering viel terug en concentraat ervoer een nog sterkere afname in de vraag. Ook rauwe melk voelt iets zwakker.
1 December 2023
zuivel kaas kaasproductie zuivelverwerking

Analyse Zuivelbusiness

Positieve toon zuivelmarkt onverwacht lang in stand

Het wordt in zekere zin een beetje eentonig op de zuivelmarkt, hoewel deels onverwacht. De kaasprijzen gaan weer verder omhoog. Room doet er ook een flink schepje bij, met boter in het kielzog. Rauwe melk is stabiel, melkpoeder heeft het moeilijker.
23 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden