Dossier | DCA Zuivelnoteringen

kaas kaasproductie

Analyse melk

Kaasprijzen opnieuw snelste stijger in markt

Kaas is en blijft het sterkste product op de markt voor zuivelcommodity's. Goudse foliekaas ging deze week weer verder omhoog in prijs, maar Cheddar won de spurt omhoog. Boter werd ook duurder, terwijl de poeders het iets rustiger aan doen. Wel gaat alles omhoog, ook aan het vloeibare front.
17 November 2023
boter

Analyse zuivelmarkt

Stuivertje wisselen bij ondersteuning melkprijs

Op de markt voor zuivelcommodity's haken de poeders een beetje af, terwijl boter sterk in prijs aantrekt. De boterprijs maakte deze week een echte sprong omhoog. Grote vraag is wel of dit echte een gevolg is van marktwerking of dat de prijs omhoog is gekieteld. Foliekaas blijft rustiger omhoog bewegen, de vloeibare zuivel doet het iets rustiger aan. 
3 November 2023
kaas

Podcast zuivelmarktupdate

Foliekaasproducenten zijn spekkoper

De zuivelmarkt zet de opmars naar boven voort, maar deze week net even iets anders dan vorige week. De spotmarkt voor boerderijmelk is stabiel, boter komt eindelijk in beweging, de melkpoedermarkt krijgt een correctie. Toch blijkt de grote lijn er een van hogere prijzen. Het meest blijft de grote kaasmarkt omhoog gaan, met Goudse en Edammer foliekaas voorop. Natuurkaas raakt ondertussen enigszins achterop.
26 Oktober 2023
melkpoeder

Analyse Zuivelbusiness

Zuivelcommodities kunnen melkprijs weer dragen

De zuivelmarkt gaat de laatste weken stevig omhoog. na de halffabrikaten en kaas zijn de laatste weken ook de poeders aangehaakt. De spotmelkprijs doet opmerkelijk genoeg even niet meer mee. Na een piek begin september blijft deze prijs een beetje staan op de plaats. Dat mag jammer zijn, maar belangrijker is dat de verwaarding van het totale zuivelpakket de melkprijs waar draagt.
20 Oktober 2023
melkpoeder

Analyse melk

Terugslagje vloeibaar deert zuivelprijzen niet

Vloeibare zuivel wordt iets goedkoper, hoewel spotmelk qua prijs nog steeds boven fabrieksniveau zit. Vaste zuivel zet de opmars omhoog voort. Kaas, poeder en ook boter worden weer duurder en er is vertrouwen in verdere prijsstijgingen. De ontwikkeling versterkt de basis onder de melkprijzen.
13 Oktober 2023
melk

Podcast zuivelmarktupdate

Jammer dat de spotmarkt maar zo klein is

Er gebeurde deze week best veel in de zuivel. Er kwam vooral meer rust in de melkpoedermarkt, maar dat gaf minder zichtbare reuring. De beweging zat in de vloeibare markt, bij de halffabrikaten.
21 September 2023
melk zuivel melkveebedrijf

Analyse Zuivelmarkt

Voorlopige bodem in zuivelmarkt, spotprijs lager

De spotmelkprijzen gingen deze week iets omlaag, vanwege een groter aanbod rauwe melk. Voor de rest zijn de meeste zuivelprijzen omhooggegaan. Wat zuivelbedrijven vooral rust geeft, is dat de poedermarkt voorlopig een bodem heeft bereikt en weer iets opveert.
15 September 2023
kaas

Analyse Zuivelbusiness

Frankrijk zorgt voor muziek op de zuivelmarkt

De muziek op de zuivelmarkt blijft ook deze week vanuit het zuiden komen. Vooral vanuit Frankrijk. Een stijl gedaalde melkaanvoer zorgt voor ook hoge spotmelkprijzen in Nederland en Duitsland en laat vrijwel het hele vloeibare segment opleven. De vaste zuivel doet het ook iets beter, maar dat staat niet in verhouding met wat in het vloeibare segment gebeurt.
8 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden