Eigen foto

Nieuws Energie

Gas kost bijna niets, diesel iets duurder

22 Mei 2020 - Erik Colenbrander

Er lijkt geen eind te komen aan de daling van de gasprijs. Op Hemelvaartsdag ging de prijs verder onderuit, nadat eerder deze week de dalende trend aanhield die sinds de coronacrisis is ingezet.

De afnemende vraag naar gas en de daardoor dalende prijs wordt deels verklaart door de zomer die is begonnen. Ook de hoge productie van duurzame energie en biogas speelt grote rol. Op Hemelvaartsdag brak de opbrengst van zonne-energie een record. Op de oliemarkt is de bodem wel bereikt. Landbouwdiesel is sinds vorige week enkele centen duurder geworden en kost nu circa 84 (weekprijs Farmers4All) tot 85 cent (dagprijs LTO Ledenvoordeel) per liter, excl. BTW en kortingen. 

Opgelaaide handelsoorlog
De energieprijzen voor de korte termijn van 1 of 2 weken vooruit zijn goed voorspelbaar. Zo ligt het voor de hand dat de olieprijs stijgt als de economie weer aantrekt en langzaam uit het ongekende coronadal klimt. Al daalde de olieprijs deze week weer vanwege de oplaaiende handelsoorlog tussen China en de VS.

Op de langere termijn is het allemaal onzekerder dan ooit. Zodra het coronavirus waar ook ter wereld opleeft, beïnvloedt dat de prijzen negatief. Lange termijnprijzen zijn door de coronacrisis van zoveel factoren afhankelijk geworden, dat het vooral gissen is naar wat de prijzen gaan doen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Energie

Nerveuze gasmarkt in de ban van geopolitiek

Analyse Energie

Weer zet toon op de elektriciteitsmarkt

Analyse Energie

Gasnetbeheerder waarschuwt voor tekorten

Analyse Energie

Gas- en elektriciteitsprijs behoorlijk onstabiel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden