Gasprijs

gas

Analyse Energie

Warm weer en oorlog houden gasmarkt in balans

De gasprijs is in oktober stevig gestegen, maar inmiddels is de notering van de TTF stabiel. Door de oorlog in Israël houdt de angst voor de verstoorde LNG-leveringen aan, terwijl de toevoer uit Noorwegen wederom is gedaald. Ondertussen voorkwamen warm weer en grote LNG-leveringen uit de Verenigde Staten een al te grote stijging.
1 November 2023
LNG

Analyse Energie

Australische soap houdt gasprijs grillig

Even leek de druk van de ketel op de markt van aardgas, nadat een stakingsdreiging bij de productie van LNG in Australië leek afgewend. Producent Woodside Energy sloot een deal, waarna de gasmarkt ontspande. De gasprijs is nu alsnog volatiel, want concurrent Chevron heeft nog geen akkoord met de Australische vakbonden. Daarbij zorgt gepland onderhoud aan het Noorse gasnetwerk voor een lagere toevoer.
30 Augustus 2023
gas

Opinie Han de Jong

Stijgende Europese gasprijs buitengewoon onwelkom

De People's Bank of China (PBoC) verlaagt de rente, de Amerikaanse centrale bank Fed houdt de rente onveranderd, terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) deze juist verhoogd. Daarbij is de stijgende Europese gasprijs buitengewoon onwelkom.
16 Juni 2023
energie olie gas energieprijs

Analyse Energie

Gasmarkt ziet prijs in vier dagen met 25% toenemen

Na een fase van structurele dalingen maakte de gasmarkt een woelige periode door. Verschillende verstoringen op het Noorse gasnet en werkzaamheden aan de Franse Montair LNG-terminal zorgen op het moment voor een lager aanbod de Europese markt. Daarnaast vreest de markt door een daling van de Europese LNG-importen voor mindere tijden.
7 Juni 2023
LNG

Analyse Aardgas

Europese gasmarkt heeft de weg omlaag gevonden

Het weer is Europa gunstig gezind, voorlopig althans. Het relatief zachte weer dat volgens de weermodellen nog zeker twee weken aanhoudt, zorgt dat de vraag naar gas meevalt. En dat is goed terug te zien in de prijs.
4 Januari 2023
olietanker gas LNG

Analyse Aardgas

Europese gasprijs zakt naar vooroorlogs niveau

De Europese gasprijs heeft de weg naar beneden gevonden. Een grote voorraad aan het begin van de winter, een record import van LNG en relatief zacht weer brengen de Europese benchmark op een niveau dat weer in de buurt komt van voor de Russische invasie in Oekraïne.
28 December 2022
gas

Analyse Aardagas

Minieme voorraadkrimp maakt gasmarkt nerveus

De Europese gasprijs zet vandaag een flinke stap omhoog. Kouder weer is in aantocht en de gasvoorraad is iets geslonken. Dat maakt de markt zenuwachtig. Duitsland werkt ondertussen hard aan het verder zeker stellen van de energievoorziening en er is opmerkelijk nieuws uit Noorwegen.
30 November 2022
energie biogas

Achtergrond Biogas

Hoge energieprijzen maken biogas niet aantrekkelijker

Relatief hoge gasprijzen en dure stroom. Dat is gunstig voor boeren met een biogasinstallatie zou je denken. In de praktijk pakt het alleen anders uit volgens de Duitse brancheorganisatie Fachverband Biogas. Niet alleen zijn de productiekosten van de biogasinstallaties gestegen ook het ingrijpen van de Duitse overheid op de energiemarkt heeft grote gevolgen.
14 November 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden