Nieuws Jaarcijfers

CZAV maakt 2,5 miljoen euro winst

8 Januari 2019 - Anne Jan Doorn

Akkerbouwcoöperatie CZAV heeft over boekjaar 2017/2018 een winst van ruim €2,5 miljoen geboekt. Ondanks het bijzondere jaar werd ook een omzetgroei gerealiseerd.

Door diverse overnames en groei binnen de coöperatie steeg de omzet met 11% tot €429 miljoen. Het marktaandeel en de omzet gingen voor alle productgroepen omhoog. De winst van €2,5 miljoen is minder dan vorig jaar. 

De coöperatie maakte eerder al bekend dat de nakorting opnieuw op €1,3 miljoen uitkomt. Dit ondanks het feit dat de droogteproblematiek ervoor zorgde dat er minder gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen zijn gebruikt.

Grote investeringen
In het afgelopen boekjaar is er tevens veel geïnvesteerd. Zo breidde CZAV de bezorgservice verder uit en werden de eerste voorbereidingen om de vestiging in Dinteloord uit te breiden en moderniseren getroffen. In 2019 zal ook de vestiging in Axel worden uitgebreid met een graanopslag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden