CZAV

spruiten Zuid-Holland

Nieuws CZAV

Winst van CZAV bijna verdrievoudigd

De CZAV sluit het boekjaar 2020/2021 af met een winst van €6,5 miljoen. Vorig jaar bedroeg de winst €2,3 miljoen. Van de boekwinst is de nakorting en de ledentoeslag na de verkoop van de supermarktactiviteiten al af zo heeft de coöperatie vandaag vrijdag 14 januari bekend gemaakt.
14 Januari 2022
ploegen

Nieuws CZAV

CZAV boekt solide resultaat in turbulente markt

De coöperatie CZAV blikt tevreden terug op het afgelopen boekjaar dat loopt van oktober tot en met september. Onder meer een gestaag oplopende kunstmestmarkt en extra omzet in gewasbeschermingsmiddelen hebben in positieve zin bijgedragen aan het resultaat van de coöperatie.
19 November 2021
graanoogst tarwe - agri graan - agri

Nieuws Granen

Voorschotprijs granen van CZAV hoogste in 9 jaar

De zuidelijke coöperatie CZAV betaalt de hoogste voorschotprijzen in 9 jaar tijd uit voor tarwe en gerst. Een prijs van €172 voor bak- en maaltarwe staat in schril contrast met vorig seizoen. Ook de voorschotten voor voertarwe en gerst liggen beduidend hoger.
19 Augustus 2021
akkerbouw tarweoogst tarwe - agri

Nieuws Granen

Wat doet CZAV graanpool in volatiele markt?

CZAV maakte zojuist (vrijdag 11 juni) de definitieve prijzen van de graanpool bekend. De coöperatie blikt terug op turbulent jaar op de graanmarkt. Hoe presteert de CZAV graanpool in deze wispelturige markt?
11 Juni 2021
energie tanken diesel brandstof

Nieuws CZAV

CZAV richt nieuw bedrijf op voor brandstoffen

CZAV brengt de brandstoffen- en energietak onder in een nieuwe dochtermaatschappij CZAV Mobility Group. Hier vallen AgriSnellaad, AgriSneltank en CZAV Brandstoffen onder. CZAV exploiteert 22 tankstations en heeft een eigen groothandel in brandstoffen. Sinds 2018 is de coöperatie ook actief op het gebied van laadpalen met AgriSnellaad.
29 Maart 2021
Dik Kruijthoff CZAV

Interview Kruijthoff & Van Vugt

'Akkerbouw wil aanpassen, maar heeft tijd nodig'

Hoe zien Kruijthoff en algemeen directeur Antoon van Vugt de ontwikkelingen bij de leden en in het werkgebied van de zuidwestelijke coöperatie? En wat is CZAV zelf van plan? “Er is een consolidatieslag in de toeleverantie op til.”
19 Februari 2021
financieel euro valuta

Nieuws CZAV

CZAV sluit jaar af met €2,3 miljoen winst

De coöperatie CZAV heeft het boekjaar 2019/2020 afgesloten met een winst van €2,3 miljoen. De omzet is gedaald met €26 miljoen gedaald naar €419 miljoen. Dat komt deels door dat dit het eerste boekjaar is na de verkoop van Agrimarkt. Ook relatief lage kunstmestprijzen en minder afzet van gewasbeschermingsmiddelen door relatief lage ziektedruk afgelopen seizoen, spelen een rol.
5 Februari 2021
bruine bonen

Nieuws Peulvruchten

Teelt bruine bonen ook komend jaar in trek

Het areaal bruine bonen lijkt ook komend seizoen verder te groeien. De industrie is voor teelt 2021 nog op zoek naar areaal, waarbij het voor akkerbouwers eventueel een alternatief kan zijn voor aardappelen.
27 December 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox