In Someren wordt met een bekerpootmachine aardappelen 35-50 gepoot.
Op het perceel in Cuijk is de teler bezig geweest met het poten van de fritesaardappelen.
In Kimswerd is de teler begonnen met het bestrijden van het onkruid.
Op het perceel zaaiuien in Wezup is de bestrijding van onkruid begonnen.
In Ysselsteyn is gespoten tegen onkruid.
In Ens is het perceel klaargemaakt voordat de fritesaardappelen gepoot gaan worden.
De teler uit Appelscha is begonnen met het poten van de fritesaardappelen.
In Dronten is de teler bezig met poten.
Er wordt gepoot met het snarenbedsysteem in de maat 35/45.

Gewastour Week 16

Bescherming uien en aardappelpoten van start

14 April 2020 - Redactie Boerenbusiness

Afgelopen week zijn de deelnemers van de Gewastour druk bezig geweest op het land. De uientelers zijn begonnen met het bestrijden van het onkruid. Verschillende aardappeltelers zijn begonnen met het poten van de fritesaardappelen of het klaarleggen van het perceel voor de Innovators.

In Someren is de teler begonnen met het poten van zijn frietaardappelen. de afstand tussen de aardappelen bedraagt ongeveer 31 centimeter in de maat 35-50. Er wordt gepoot met een bekerpootmachine.

In Cuijk heeft de teler het perceel gepoot. De pootmachine doet het all-in-one. Hierdoor hoeft de teler later niet aan te aarden en de rug beter op te bouwen.

In Kimswerd is er met 2 herbicides gespoten. Beide herbicides zijn bedoeld om een-jarige onkruiden te bestrijden zodat deze niet de groei en ontwikkeling van de ui bemoeilijken.

In Wezup is er ook gespoten met een herbicide. Deze herbicide is ook bedoeld voor een-jarige onkruiden. Zoals u kunt zien op de foto is de teler in de avonduren bezig geweest met genoeg led-licht op de spuitboom.

In Ysselsteyn is tevens met een herbicide gespoten. Deze herbicide is bedoeld om veel onkruid tot in de wortel dood te maken. Hierdoor kan het onkruid moeilijk terugkomen en de ontwikkeling van de ui tegenhouden.

In Ens is de teler bezig geweest met het bewerken van de grond. Voordat de grond bewerkt werd is er 30 m3 varkensdrijfmest toegediend op het perceel. Dit perceel is bestemd voor frietaardappelen.

De teler uit Appelscha is begonnen met het poten van zijn frietaardappelen. Op de foto kunt u zien hoe de pootmachine gevuld wordt. De verreiker heeft een dubbele functie. Niet alleen vult hij de pootmachine met aardappelen, ook trekt de verreiker de grond op de kopakkers los.

Op de foto van de teler uit Dronten kunt u zien dat er gepoot wordt. De maat van de aardappelen is 35-45 en wordt gepoot met het snarenbed systeem.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden