Gewastour 2020

Gewastour2020

Gewastour Aardappelen

Percelen in Fijnaart en Hank ook gerooid

De aardappelpercelen in Fijnaart en Hank (Noord-Brabant), die meedoen aan de Boerenbusiness Gewastour, zijn donderdag 15 oktober gerooid. Dit betekent dat alleen het perceel in het Friese Appelscha nog gerooid moet worden. De teler hoopt dat volgende week te kunnen doen.
22 Oktober 2020
regen

Gewastour Week 41

Laatste Gewastourpercelen nog altijd niet gerooid

De aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour die nog gerooid moeten worden, zijn dat nog altijd niet. De regen van de afgelopen dagen heeft namelijk flink wat roet gegooid in de planning en dus is het nu wachten op droger weer.
10 Oktober 2020
aardappelen aardappeloogst Gewastour2020

Gewastour Week 40

Hoe zijn de aardappelen van het land gekomen?

De meeste percelen van de Gewastour Aardappelen zijn vorige week gerooid. Waar komen de opbrengsten op uit en hoe is de kwaliteit? De telers die nog niet alle aardappelen van het land hebben gehaald, houden de weerberichten nauwlettend in de gaten. Het is voor hen wachten op dat ene droge moment tussen de buien door.
1 Oktober 2020
uien uienoogst Gewastour2020

Gewastour Week 40

Meeste Gewastouruien inmiddels in de schuur

De meeste uien van de percelen die mee hebben gedaan aan de Boerenbusiness Gewastour liggen inmiddels in de schuur. Daarmee komt meer zicht op de daadwerkelijke opbrengsten en tarrapercentages. Alleen op het perceel Wezup zijn de uien nog niet allemaal van het land gehaald.
30 September 2020
uien Gewastour2020

Gewastour Week 40

Uien op perceel Kimswerd naar binnen

De uien op het Gewastourperceel in Kimswerd zijn afgelopen week van het land gehaald en de in de schuur gereden. 'De uien zijn met mooie omstandigheden de schuur in gekomen', aldus de teler. 'Nu zetten we de kachel ervoor en hopen we dat ze een mooie kleur gaan krijgen.'
29 September 2020
Gewastour2020

Inside Gewastour 2020

Aardappelprijs had makkelijk €20 kunnen doen

De aardappelmarkt ging dit jaar gebukt onder extreme omstandigheden. De Boerenbusiness Gewastour volgde dit groeiseizoen 10 percelen innovators op de voet. Kees Maas neemt u mee in de marktprijsontwikkeling voor oogstjaar 2020 en trekt de conclusie 'De aardappelprijs had makkelijk 20 euro kunnen doen'.
24 September 2020

Inside Gewastour 2020

Leg niet te snel het hoofd in de schoot op uienmarkt

De uienmarkt kende heel wat reuring dit seizoen. Naast de weersomstandigheden speelden ook zaken als brexit en corona een grote rol. Boerenbusiness volgde dit groeiseizoen 7 uienpercelen op de voet. Pieter Post neemt u mee in de marktprijsontwikkeling voor oogstjaar 2020 en concludeert: 'Leg niet te snel het hoofd in de schoot'.
24 September 2020
aardappelen Innovator

Gewastour Aardappelen

Wat doet bijzonder seizoen met prijsprognose DCA?

Een slechte bodemstructuur door de milde winter, vraaguitval door de coronacrisis en de lastige groeiomstandigheden door hittegolven en droogte. Het zijn thema's die kenmerkend zijn geweest tijdens de Gewastour Aardappelen. Welk effect heeft dit op de areaal- en prijsprognose van de marktexperts van DCA Groep?
24 September 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox