Boerenbusiness Agribusiness Award

Jury bezoekt winnaar Andela Techniek & Innovatie

25 Mei 2023

Andela Techniek & Innovatie won in 2022 de Boerenbusiness Agribusiness Award met de Robot Weeder ARW-912. Maandag bracht de vakjury onder leiding van Aalt Dijkhuizen een bezoek aan het bedrijf om de innovatie in de praktijk aan het werk te zien.

De machine waarmee Andela de Agribusiness Award in de wacht heeft gesleept, is de Robot Weeder ARW-912. De machine verwijdert automatisch onkruid in de rij. Hij is zo ontworpen dat de grond niet wordt beroerd, maar het onkruid doormiddel van elektriciteit en warmte wordt bestreden. De grond blijft daardoor gesloten en er wordt geen zaaibed gemaakt waar weer nieuw onkruid kiemt.

Potentie
De machine heeft veel potentie volgens de jury. In eerste instantie voor de biologische sector, maar ook voor de gangbare teelten. Biologische akkerbouwers zijn bij de onkruidbestrijding vooral aangewezen op handwerk en daar kan de robot voor een grote kostenbesparing zorgen. Ook de gangbare telers staan voor een uitdaging gezien de ambitie om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te halveren.

Aanmelden 2023
Ook dit jaar reikt Boerenbusiness weer de Agribusiness Award uit voor bedrijven die een innovatief product of dienst op de markt hebben gebracht mét financieel voordeel voor de boer. Aanmelden kan vanaf 12 juni 2023 via boerenbusiness.nl/award.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘In de toekomst chemie vervangen in meer teelten’

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Steun in Kamer om via ons regeldruk te verlagen'

Boerenbusiness Agribusiness Award

Agribusiness Award viert vijfjarig jubileum

Boerenbusiness Agribusiness Award 2023

‘Een award met focus op voordeel voor de boer’

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox