Op het perceel in Wezup is stomp toegepast op het perceel. Stomp is gebruikt om de eerste laag van het onkruid aan te pakken.
Voordat er gezaaid kan worden in Kimswerd is er gespoten tegen onkruid.
Op het perceel in Oeffelt heeft de teler de zaaiuien beregend.
In Ysselsteyn zijn de eerste uienzaden gekiemd.
in Kimswerd is er stikstof gestrooid.
Het strooien van de stikstof op het perceel bestemd voor zaai uien in Kimswerd.
In Escharen is de grond geploegd. Achter de ploeg is een vorenpakker om de grond gelijkmatig te maken.
In Someren is de grond ook geploegd. Hier hangt naast de ploeg een vorenpakker om de grond gelijkmatig te maken.
In Appelscha is de grond gespit als voorbereiding op de werkzaamheden op het aardappelperceel.
De teler uit Appelscha is aan het frezen geweest na het spitten van het perceel.

Gewastour Week 15

Beregenen en percelen prepareren voor aardappel

8 April 2020 - Redactie Boerenbusiness

De werkzaamheden op de percelen voor uien en aardappelen van de Gewastour 2020 zijn in volle gang. Beregenen, spuiten, stikstof strooien, spitten, frezen.... Begin deze week was het druk op het land.

De uienpercelen in Oeffelt en Ysselsteyn zijn beregend. Door het beregenen wordt gehoopt de uien te laten kiemen en de laatste kluiten kapot te krijgen van de toplaag. In Wezup en Kimswerd zijn de telers al met de spuitkar een rondje wezen maken tegen het onkruid. In Wezup wordt dat al gedaan op het gezaaide uienbed en in Kimswerd moet nog worden gezaaid. In Kimswerd is ook stikstof gestrooid.

De werkzaamheden voor de aardappelpercelen kwamen begin deze week op gang. In Escharen en Someren is het land geploegd en in Appelscha is de grond gespit. Nadat de grond gespit is heeft de teler het perceel gefreesd in Appelscha.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden