Voederbietenperceel in Sint-Oedenrode (Noord-Brabant)
Voederbietenperceel in Udenhout (Noord-Brabant)
Voederbietenperceel in Udenhout (Noord-Brabant)
Voederbieten perceel in Nieuwerkerk (Zeeland)
Voederbieten perceel in Nieuwerkerk (Zeeland)

Ruwvoertour Voederbieten

Hollands weer doet voederbieten goed

1 Juli 2021 - Erik van der Deure - 1 reactie

Na 3 droge jaren kan er toch wel worden gezegd dat we weer een echte Hollandse zomer hebben. De combinatie van warmte en water zorgt er in dit geval voor dat de voederbieten het goed doen bij de deelnemers aan de Boerenbusiness Ruwvoertour. 

De hoeveelheid aan water en genoeg warmte komen niet alleen het gras en maïs ten goede, maar zorgt er ook voor dat de voederbiet prima groeit. Dit jaar zijn er 4 Ruwvoertour-melkveehouders die voederbieten telen en alle 4 doen zij dat op zandgrond. ''Juist op de zandgrond is voldoende vocht belangrijk, omdat de capillaire werking op klei nu eenmaal beter is'', aldus Antoon Verhoeven, ruwvoerspecialist Zuidwest-Nederland.

Toch kan de voederbiet goed tegen droogte door de penwortel die tot 150 centimeter diep kan wortelen. "Bij extreme hitte en aanhoudende droogte gaan ook de voederbieten in een siësta, maar nadat de nacht is verstreken staat het blad er de volgende ochtend vaak weer goed bij", vult Verhoeven aan. Een veld voederbieten is na een buitje regen dan ook weer sneller bij de wekker dan bijvoorbeeld het grasland. 

De Brabantse melkveehouder Joost van Nostrum uit Sint-Oedenrode is één van de deelnemers die dit jaar voederbieten teelt. ''Waar we vorig jaar de bieten al 2 keer hadden beregend, is dat dit jaar gelukkig niet nodig. De voederbieten staan er naar volle tevredenheid bij'', aldus Van Nostrum. Dat de voederbieten het goed doen is ook terug te zien aan de foto hieronder. 

Groei ontwikkeling voederbieten - Nieuwerkerk (Zeeland)
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Thomas 1 Juli 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/fotoreportage/10893054/hollands-weer-doet-voederbieten-goed]Hollands weer doet voederbieten goed[/url]
Moeten de gewassen wel niet te vroeg gezaaid zijn, maar ook niet met de voeten in 't water staan. En even niet te vergeten, de zon heb je voldoende nodig voor de tonnen.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden