Voederbieten

Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Fotoreportage

Snijmaïs en voederbieten zaaien en vers gras voeren

Bij de melkveehouders zijn de voorjaarswerkzaamheden weer in alle hevigheid losgebarsten. De eerste percelen zijn reeds gezaaid met snijmaïs en voederbieten. Andere gewassen als gras groeien vlot door. Wat zijn de melkveehouders die deelnemen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour aan het doen? Dat zie je in deze fotoreportage.
19 April 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Van 5 hectare naar 70 hectare voederbieten'

Onder de melkveebedrijven in de klantenkring van Ten Brinke BV is het areaal voederbieten in de voorbije jaren behoorlijk gegroeid. De agrarisch toeleverancier in Creil (Flevoland) ondersteunt veehouders met teeltbegeleiding om voederbieten terug op de kaart te zetten.
25 Februari 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

De hoogste VEM-opbrengst per hectare

In het streven naar meer voederwaarde van eigen land is de voederbiet teruggekeerd in het Nederlandse rundveerantsoen. De smakelijke verse bieten verhogen de voeropname en energiedichtheid van het rantsoen en dragen zo bij aan het voersaldo en de diergezondheid.
29 December 2021
Berg fourage

Aangeboden door Berg Fourage

Voederbieten zijn ideale krachtvoervervangers

Voederbieten staan weer volop in de belangstelling. Ze hebben een hoge voederwaarde en ze zijn smaakmakers in het rantsoen waardoor ze de voeropname stimuleren. Dit vertaalt zich in een hoger vet- en eiwitgehalte. Met de huidige krachtvoerprijzen zijn ze een aantrekkelijke aanvulling op het rantsoen. Verse voederbieten zijn op dit moment weer volop beschikbaar.
8 December 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Kansen voor veldbonen als krachtvoer in veehouderij'

Veldbonen staan bij veehouders in de belangstelling als productie van krachtvoer, maar binnen de huidige derogatie zijn de mogelijkheden nog beperkt. Het nieuwe GLB en eventuele gewasspecifieke derogatie maakt de teelt mogelijk aantrekkelijker. Daarom start WUR een studie om op basis van de energie- en eiwitbehoefte van de koe het beste bouwplan te berekenen.
6 Oktober 2021

Ruwvoertour Voederbieten

Eerste voederbieten Ruwvoertour uit de grond

De eerste percelen voederbieten van de Boerenbusiness Ruwvoertour zijn geoogst. Bert Wissels uit Hengelo begon maandag met de oogst en op het perceel van Ruben Marijnissen in Nieuwerkerk is het gewas woensdag van het land gehaald.
24 September 2021
voederbieten ruwvoertour2020

Ruwvoertour Voederbieten

Melkveehouder ziet steeds meer heil in voederbieten

Melkveehouders gaan geleidelijk aan steeds meer voederbieten telen. In de Boerenbusiness Ruwvoertour telen de deelnemers Joost van Nostrum en Bert Wissels ook voederbieten. Waarom wordt dit wortelgewas steeds populairder?
23 Augustus 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Voederbieten

Hollands weer doet voederbieten goed

Na 3 droge jaren kan er toch wel worden gezegd dat we weer een echte Hollandse zomer hebben. De combinatie van warmte en water zorgt er in dit geval voor dat de voederbieten het goed doen bij de deelnemers aan de Boerenbusiness Ruwvoertour. 
1 Juli 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox