Agrifoto

Gewastour Aardappelen week 16

Aardappelpoters volop aan de gang

16 April 2019 - Redactie Boerenbusiness

Op 4 van de 10 aardappelpercelen van de Gewastour zijn de Innovators gepoot, de overige percelen zullen waarschijnlijk komende week volgen. De Gewastourpercelen die als eerste zijn gepoot, verwachten deze week de eerste spruiten.

Op het perceel in Scharendijke (Zeeland) zaten de aardappelen als eerste in de grond. In dit teeltgebied wordt dit seizoen over het algemeen vroeg gepoot, wat betekent dat de pootwerkzaamheden aankomende week beëindigd gaan worden. 

Op het aardappelperceel in Escharen (Noord-Brabant) zijn woensdag 10 april de aardappelen gepoot. Het ruggenfrezen, poten en aanaarden gebeurde in 1 werkgang.

Op het perceel in Escharen worden de aardappelen in 1 werkgang gepoot en gefreesd.

Op het perceel in Fijnaart (Noord-Brabant) zijn de aardappelen maandag 15 april gepoot. Aanvankelijk was het plan om zaterdag 13 april te poten, maar voornamelijk de onderste laag van het perceel was toen nog niet bekwaam. De afslibbaarheid op het perceel varieert tussen de 20% en 50%.

Op het perceel in Fijnaart worden de ruggen 1 dag na het poten gefreesd.

Komende week
De verwachting is dat er op de rest van de percelen komende week wordt gepoot. Op het perceel in Middenmeer (Noord-Holland) is in september de hoofdbewerking uitgevoerd, wat voor een vochtige bouwvoor zorgt. Op het perceel in Dronten (Flevoland) zal het perceel eerst worden gefreesd en vervolgens pas worden gepoot.

Op het perceel in Hank (Noord-Brabant) wordt het perceel in 1 werkgang gepoot. In Goor (Overijssel) is dinsdag 16 april na het bemesten het perceel geploegd. In Ens (Flevoland) is het perceel in februari geploegd. Zaterdag 13 april is het perceel bemest met 30 kuub varkensdrijfmest.

Op het perceel in Ens is zaterdag 13 april varkensdrijfmest toegediend.

Vertraging
Op het perceel in Spijk (Groningen) laten de pootwerkzaamheden nog op zich wachten. Door de stevige regenval in de maand maart komen de pootwerkzaamheden deze week langzaam op gang. Op het perceel zullen deze week voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het bestrijden van de opslag.  

Het bestrijden van de opslag op het perceel in Spijk.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden