Shutterstock

Gewastour Aardappelen week 22

Aardappelpercelen lopen voor op vorig jaar

28 Mei 2019 - 2 reacties

De Gewastour van Boerenbusiness volgt ook dit jaar weer 10 aardappelpercelen met het ras Innovator. Hoe verhouden de percelen zich ten opzichte van vorig jaar?

Net zoals vorig jaar, is ook dit jaar de droogte een belangrijk issue in het groeiseizoen. Ondanks de neerslag van de afgelopen 2 dagen, is de grond erg droog. Dit was exact 1 jaar geleden heel anders, want vorig jaar viel in week 22 juist extreem veel neerslag. Op 28 mei 2018 viel lokaal meer dan 70 millimeter. De meeste neerslag viel destijds in het zuidwesten van het land en in de provincie Drenthe.

Een ondergelopen perceel, foto van 28 mei 2018.

Percelen lopen voor op vorig jaar
Een aantal deelnemers heeft in 2018 ook meegedaan. Zo zijn de percelen in Middenmeer (Noord-Holland) en Escharen (Noord-Brabant) vorig jaar ook gevolgd. Deze 2 percelen lopen tot nu toe voor op 2018, wat vooral te maken heeft met de goede pootomstandigheden. 

Het perceel in Escharen, foto van 28 mei 2019.

Het aardappelperceel in Escharen staat er op het moment goed bij. De aardappelen van het ras Innovator hebben in de afgelopen week (na een aantal koude dagen) wat meer zon gekregen. Dat is ook duidelijk te zien in de groei.  

Links zie je het perceel in Middenmeer in 2018 en rechts zie je het perceel in Middenmeer in 2019.

Alle percelen staan boven
Het Gewastourperceel in Spijk (Groningen) staat inmiddels ook volledig boven. Dat betekent dat alle percelen van de Boerenbusiness Gewastour momenteel boven staan.

Ook het perceel in Spijk staat nu boven, foto van 22 mei 2019.

Over het algemeen staan de aardappelpercelen er goed op. Wel begint de groei bij een aantal percelen te stagneren. Dit is vooral een gevolg van de wat koudere dagen.

Het perceel in Ens staat er goed bij, foto van 28 mei 2019.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden