Eigen foto

Gewastour Aardappelen week 35

Opbrengsten perceel Scharendijke bekend

27 Augustus 2019 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

De hectareopbrengst op het perceel in Scharendijke (Zeeland) komt uit op 43,9 ton. Het was niet mogelijk om op dit perceel te beregenen, waardoor het niet per se een slechte opbrengst te noemen is.

Het Gewastourperceel in Scharendijke (Zeeland) is maandag 19 augustus gerooid. Dit perceel werd op 7 april gepoot, waarmee het als eerste is gepoot. In de periode voor het poten viel er niet te veel regen, waardoor de omstandigheden om vroeg te poten goed waren.

De eerste proefrooiing van de aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour vond plaats in week 31. Gedurende de proefrooiing kwam het perceel uit op 40,4 ton per hectare. Deze voorlopige opbrengst lag boven het gemiddelde van de andere percelen. Het onderwatergewicht komt uit op 260 gram.

Minder nagroei dan in 2018
Vorig jaar kwam het perceel in Scharendijke tijdens de proefrooiing (die wederom in week 31 werd gehouden) uit op slechts 19,6 ton per hectare. Ook was er in 2018 relatief veel nagroei op dit perceel. Uiteindelijk kwam de opbrengst bij de definitieve proefrooiing (in week 36) uit op 30,8 ton per hectare. Dit jaar is de nagroei, na de voorlopige proefrooiing, slecht 3 ton per hectare. 

Na de extreme hitte van eind juli was er weinig over van het loof. Foto: 27-01-2019. 
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden