Eigen foto

Gewastour Uien week 29

Verhoogde druk van trips op perceel Tollebeek

15 Juli 2019 - Redactie Boerenbusiness

De uiengewassen van de Boerenbusiness Gewastour staan er goed bij. De neerslag van vorige week heeft hier invloed op gehad. In de Noordoostpolder is de tripsdruk hoog, in de andere gebieden valt het tot nu toe mee.

Op de percelen in de Flevopolder viel de meeste neerslag de afgelopen week. Op het perceel in Zeewolde (Flevoland) viel ruim 36 millimeter regen en op het perceel in Dronten (Flevoland) viel ruim 32 millimeter. De regenbuien op het perceel in Zeewolde gingen gepaard met hagel in heftige buien. Het perceel in Zeewolde heeft eerder in het seizoen al te maken gehad met hagelschade, daar was deze week geen sprake van.

Het perceel in Kortgene (Zeeland) had geluk met de neerslag, op andere percelen in de omgeving viel aanzienlijk minder. 

De neerslag volgens de Sencropweerpalen op de uienpercelen van de gewastour in week 28.  

Ziektedruk trips
Op het perceel in Tollebeek (Flevoland) is de ziektedruk van trips vrij hoog. De prognose was dat door de regen de druk mogelijk lager zou worden maar het tegenovergestelde is waar. Dinsdagochtend 16 juni wordt het perceel bespoten met Tracer om de trips tegen te gaan. Op het perceel in Kortgene zijn enkel larven van de trips gevonden, naar verwaching wordt volgende week een bestrijding uitgevoerd. Op de andere percelen worden hier en daar trips gevonden maar tot nu toe is dat aardig beperkt. 

Bolvorming 
Naast de percelen in Oeffelt (Noord-Brabant), Zweeloo (Drenthe) en Tollebeek kan ook het perceel in Dronten, Kimswerd (Friesland) en Kortgene worden toegevoegd aan het lijstje van percelen waar de bolvorming op gang is. Op het perceel in Kimswerd is er nog geen sprake van 100% bolvorming , het resterende deel van de planten zullen binnenkort volgen. Zowel de planten op het perceel in Kimswerd als de planten op het perceel in Dronten blijven nog loof vormen, inmiddels op beide percelen 7 pijpjes. 

Op het perceel in Kortgene (Zeeland) is de bolvorming goed op gang. Foto: 15 juli 2019. 
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden