Special Gewastour week 22

Weinig hinder van neerslag op lössgrond Limburg

1 Juni 2018 - Anne Jan Doorn

In Bocholtz, het uiterste puntje van Zuid-Limburg, ligt een perceel met lössgrond. De aardappelplanten op dit perceel zijn al bijna 25 centimeter groot en ontwikkelen zich erg goed. Ondanks veel neerslag heeft het perceel daar weinig hinder van ondervonden.

In Zuid-Limburg is het verplicht om een drempel te ploegen. Het werkt goed en tot nu toe spoelt het water niet geheel weg, ondanks hevige regen. De dammetjes zorgen ervoor dat het regenwater niet gaat stromen. Het perceel is ruim 4 hectare groot en heeft als voorvrucht bieten gehad. Het perceel ligt naast een bos.

Werkzaamheden
De lössgrond is 25% afslibbaar en heeft een organisch stofgehalte van 3,5%. Het perceel is in december geploegd en begin april losgetrokken met de eg. Op 10 april zijn de Innovators de grond in gegaan, op 36 centimeter afstand van elkaar. Als basisbemesting is 200 kilo KAS per hectare gegeven. Ook is 23 kuub drijfmest uitgereden.

Tijdlijn:
Datum Activiteit
December 2017 Ploegen
10 april 2018 Lostrekken met eg en poten in een werkgang

Klik hier om terug te gaan naar de pagina van de Gewastour.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden