Special Gewastour week 26

Innovator nog niet onder indruk van droogte

29 Juni 2018 - Frank Vermeulen

De maand juni was zeer warm en uitzonderlijk droog, maar toch lijken de percelen die meedoen aan de Boerenbusiness Gewastour daar niet onder te lijden. De groei van de Innovators op de percelen blijft namelijk niet achter.

Het perceel in de Johannes Kerkhovenpolder staat bijvoorbeeld nagenoeg dicht. Op dit perceel is afgelopen week stikstof en kali toegediend, en tijdens de bespuitingen werd er bladvoeding meegegeven. Er is op het perceel echter wel een verschil in potermaat merkbaar; zo geeft de potermaat 45/55 gemiddeld 9 knollen per plant, terwijl uit de potermaat 35/45 gemiddeld 6 knollen per plant komen.

Ook het gewas op het perceel in Spijk staat nagenoeg dicht. Op dit perceel is een deel van het perceel 1 week eerder gepoot, waardoor dat gedeelte al in bloei staat. Er is voldoende stikstof aanwezig, en er wordt ook hier bladvoeding meesgepoten om de plant te ondersteunen. Op het perceel werd bij 1 opgerooide plant 14 knollen geteld.

Goede knolvorming
Op het perceel in Middenmeer geeft 1 aardappelplant zeker 10 knollen, met zo’n 4 tot 6 stengels per plant. Ook dit perceel ondervindt nog weinig hinder van de aanhoudende droogte. Daarnaast is op dit perceel de beslissing gemaakt om niet te beregenen. Het gewas staat ondertussen al in bloei.

De grond op het aardappelperceel in Marknesse is opdrachtig, mede daardoor is er op dit perceel weinig te merken van de droogte. Er is 1 keer beregend en er zal dit weekend of volgende week opnieuw beregend worden. Het gewas staat inmiddels in bloei en is van voldoende stikstof voorzien.

Veel beregend
Op het perceel in Biddinghuizen is inmiddels voor de derde keer beregend, waarbij er elke keer 25 millimeter wordt gegeven. Vorig jaar stond op de helft van het perceel tarwe en op de andere helft stonden suikerbieten. Op het gedeelte waar tarwe stond, is minder loof ontwikkeld. Er is echter geen verschil te merken in het aantal knollen en stengels.

Klik hier om naar de pagina van de Gewastour te gaan en bekijk de individuele percelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden