Shutterstock

Gewastour Weer

Perceel Tollebeek ontving de meeste neerslag

5 Juni 2019 - 2 reacties

De storm van dinsdag 4 juni is gepaard gegaan met de nodige neerslag. Daarbij is er ook op de uien- en aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour neerslag gevallen, al zijn de neerslaghoeveelheden behoorlijk wisselend.

De neerslag trok dinsdagavond 4 juni vanuit het zuidwesten van het land langzaam richting het noordoosten van Nederland. Op het uienperceel in Tollebeek (Flevoland) is de meeste neerslag gevallen. Hier viel dinsdag 12,2 millimeter.

Een overzicht van de neerslag op de percelen van de Gewastour.

Grote verschillen
Wat opvalt, is dat de neerslaghoeveelheden lokaal erg wisselend zijn. Op het uienperceel in Oeffelt (Noord-Brabant) viel bijvoorbeeld slechs 2,5 millimeter, terwijl op het aardappelperceel in Escharen (Noord-Brabant) dinsdagavond 7,1 millimeter is gevallen.

Ook tussen de percelen in Zeeland is een groot verschil zichtbaar. Op het aardappelperceel in Scharendijke viel dinsdagavond 9,9 millimeter, terwijl dat 30 kilometer verderop (Kortgene) slechts 3,3 millimeter was.

Na middernacht
De percelen in het oosten van Nederland kregen pas na middernacht te maken met neerslag. Op het aardappelperceel in Spijk (Groningen) is tot woensdagochtend 5 juni nog 2,3 millimeter neerslag gevallen. Ook het perceel in Scharendijke ontving afgelopen nacht nog wat extra neerslag: 0,3 millimeter.

Een deel van de percelen ontving pas na middernacht neerslag. Een overzicht tot woensdag 5 juni 09.00 uur.

Weerdata volgen?
Benieuwd naar alle weerdata van de Boerenbusiness Gewastour? Klik dan hier en bekijk alle actuele weerdata voor de uien- en aardappelpercelen van de Gewastour. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden