Agrifoto

Gewastour Seminar

Wat zijn de conclusies van het Gewastour-seminar?

25 September 2019

Tijdens het seminar van de Boerenbusiness Gewastour werd teruggekeken naar het afgelopen groeiseizoen. Ook werd met de deelnemende telers en partners alvast een blik geworpen naar de marktontwikkelingen van het huidige seizoen.

We hebben wederom een bijzonder groeiseizoen achter de boeg. Tijdens het afsluitende seminar van de Gewastour werden met boeren, partners en geïnteresseerden de belangrijkste issues van het afgelopen seizoen besproken. Met name de droge start en de recordtemperaturen in week 31 vielen dit jaar op.

Rondetafelgesprek
Een aantal partners van de Gewastour is tijdens het groeiseizoen actief betrokken geweest in het veld. Daarnaast zijn er ook veel partners zijn op de achtergrond betrokken geweest, onder meer via het geven van advies over hun specialisme. 

Tijdens het seminar kwamen een aantal van de partners aan het woord. Vertegenwoordigers van Hazera, Agrifirm, Plantcoaching, Timac Agro en ENGIE hebben tijdens een rondetafelgesprek hun specialisme en kijk op het groeiseizoen toegelicht.   
 

Marktverwachtingen
Vervolgens gaven de marktexperts van DCA Groep hun prognose voor de prijsontwikkeling van seizoen 2019/2020. Kees Maas, de directeur van DCA Groep, liet zijn licht schijnen over zijn verwachtingen voor de markt en Machiel Boons, de coördinator van de Gewastour, ging nader in over de verwachtingen voor de uienmarkt. Beiden kwamen tot de conclusie dat het areaal de mogelijkheid tot hoge prijzen in de weg zit.

Ook benieuwd naar de marktprognoses van Boerenbusiness? In oktober en november ontvangen alle abonnees de aardappel- en uienanalyse gratis op de mat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden