Eigen foto

Gewastour Week 24

Hagelschade op Gewastourperceel Kortgene

8 Juni 2020 - Redactie Boerenbusiness

De afgelopen dagen is de nodige neerslag naar beneden gekomen. Waar op de meeste percelen regen viel, is er op sommige plekken ook hagel naar beneden gekomen. In het Zeeuwse Kortgene heeft dit tot schade in de uien geleid.

De foto's uit Kortgene zijn niet van het Gewastourperceel zelf, maar van een ander uienperceel van de deelnemende teler uit Kortgene. "In het Gewastourperceel is het minder erg als op de foto's, er hangen wat stelen slap en enkele zijn kapot gegaan", vertelt de teler. De verwachting is dat de meeste uien wel herstellen van de hagelschade, een enkele heeft echter teveel schade opgelopen. 
 

Een van de uienpercelen van de deelnemer van de Gewastour in het Zeeuwse Kortgene

Neerslag
In de afgelopen 7 dagen is er rond de 30 millimeter regen gevallen in Kortgene. Dit is een goede hoeveelheid voor de uien aldus de teler. "Door de neerslag kan ik mijn bodemherbicides weer gaan bijvullen voor nieuw onkruid, de komende tijd zal ik met de hand moeten schoffelen om het onkruid wat nu boven staat te verwijderen."

Recentelijk heeft de Zeeuwse teler nog met een contactherbicide gespoten. Hier gaat hij mee stoppen aangezien de uien te groot zijn en teveel last kunnen krijgen van de contactherbicide. "Mocht het toch nog zin hebben om te spuiten met contactherbicide zal ik het overwegen, maar ga ik mijn doseringen wel aanpassen om de uien zo min mogelijk tot last te zijn."

Neerslag op het perceel in Kortgene

Datum Aantal mm
2 juni 0 mm
3 juni 0 mm
4 juni 0 mm
5 juni 10,2 mm
6 juni 7,6 mm
7 juni 10,4 mm
8 juni (t/m 11.00 uur) 1,5 mm
 

bron: Sencrop

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden