Eigen foto

Gewastour Afsluitend event

2020 vol extremen, wat doet de prijs?

14 September 2020 - Redactie Boerenbusiness

2020 was een jaar vol extremen. We trapten af met een kurkdroog voorjaar, daarna kregen de gewassen te lijden onder hagel en extreme buien om in augustus getrakteerd te worden op een ongekende hittegolf. Wat heeft dit met de gewassen gedaan en wat is de marktverwachting voor dit toch al bijzondere jaar? 

In de Gewastour heeft Boerenbusiness een seizoen lang 10 percelen Innovators en 7 percelen uien verdeeld over Nederland gevolgd. Door middel van foto's, video's en data vlogen we over de percelen om te zien hoe de gewassen er bij staan en wat de verschillen zijn tussen de regio's en ten opzichte van andere jaren. Droogte, tweewassigheid, hagelschade, gewasbescherming, het kwam allemaal voorbij dit jaar.

Afsluiting seizoen op 24 september
Het seizoen komt nu tot een einde, de aardappelen en uien zijn hier en daar al van het land. Tijd om de balans op te maken. Helaas kunnen we u vanwege corona niet uitnodigen op onze jaarlijkse afsluitdag op locatie, daarom maken we er een online event van. Zo bieden wij u de kans om live mee te kijken en te participeren. 

Op 24 september vanaf 12.15 uur praten Kees Maas en Pieter Post u bij over de marktverwachting en prijsprognose voor aardappelen en uien en beantwoorden zij live uw vragen over de markt. Ook de partners van de Boerenbusiness Gewastour delen hun expertise en bevindingen van dit seizoen. 

Heeft u vragen aan onze experts wat betreft het seizoen of de marktverwachting? Stel ze op 24 september live in de uitzending of mail ze aan redactie@boerenbusiness.nl

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden