Gewastour Week 30

Perceel Middenmeer gezien uit de lucht en in de rug

20 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness

Het perceel in Middenmeer is 9 hectare kleigrond en is niet geploegd dit jaar. Een blik op deze deelnemer aan de Gewastour 2020 vanuit de lucht en in de rug. Daarbij wordt de knolzetting vergeleken met die van 2019.

De teler in Middenmeer (Noord-Holland) is dit jaar tevreden over de stand. "Er is meer loof aanwezig op het perceel dan vorig jaar. Door de niet kerende grondbewerking was er meer vocht aanwezig tijdens het poten. Verder is hierdoor het bodemleven goed geactiveerd en wordt er makkelijk groenbemesterresten gevonden in de grond." 

De stand van het perceel is redelijk egaal. Grote verschillen met 2019 zijn er niet. In zowel 2019 als 2020 is er 2 keer beregend. Vorig jaar 2 keer voor de groei en dit jaar 1 keer voor de knolzetting en 1 keer tegen de hitte. "Er zijn wat banen die er wat minder opstaan, ik vermoed dat dit komt door het transport van kisten tijdens het bollenrooien vorig jaar. Misschien is de grond wat meer dichtgereden als dat we hadden verwacht", verklaart de teler.

De aardappelen groeien in deze periode goed. De teler is dan ook tevreden, maar hoopt dat er niet veel hitte aan gaat komen. Het huidige Hollandse klimaat is goed om de aardappelen te laten groeien. Mocht er echt hitte komen, is de teler minder content. "Ik hoop dat het zo blijft. De aardappelen moeten gezond blijven en dit klimaat moet blijven. Er moet niet teveel hitte komen want dat is niet bevordelijk voor de aardappelen."

Links 2019 en rechts 2020
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden