GMO-label gewenst

Groei teelt energiemais in Duitsland gestremd

2 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

De nieuwe Duitse coalitie gaat de teelt van mais voor energie beperken. Dit bleek uit het coalitieakkoord van woensdag. Er is afgesproken dat er alleen afval of restanten van veevoer ingezet mogen worden voor de productie van bio-energie, aldus Agri,eu. 

De Duitse boeren telen grote arealen mais voor stroom, maar de grote uitbreiding van de maisteelt, die vaak niet meegenomen wordt in de officiële cijfers, heeft voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd. Door vaker afval in te zetten voor de productie van bio-energie wordt de natuur beschermd, wordt voorkomen dat mais het platteland gaat domineren en wordt de concurrentie tussen gewassen verminderd.

Bij de overeenkomst is ook meegenomen dat de nieuwe regering in de Europese Unie gaat zorgen voor strengere regels voor het labellen van vlees van dieren gevoerd met gmo-gewassen.

Voor de vermelding van gmo op labels moet goedkeuring uit de EU komen, wat waarschijnlijk een langdurig proces is. Wanneer een dergelijke label er komt kan dit effect hebben op de productie van vlees, omdat de Europese consument liever geen vlees eet van dieren gevoerd met gmo producten.
 
 
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden