Overname van Eaststarch

ADM vergroot maïsbelang in Oost-Europa en Turkije

2 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Grondstoffengigant Archer Daniels Midland (ADM) heeft maandag bekend gemaakt dat de overname van het Nederlandse Eaststarch CV officieel is afgerond. Daarmee is ADM nu eigenaar van maalinstallaties voor vochtig maïsgraan in Bulgarije en Turkije en heeft het een belang van 50 procent in Hongarije.

Europese Commissie ziet geen mededingings-
bezwaren

Samen hebben de faciliteiten een dagelijkse capaciteit van 200.000 bushels. De fabrieken produceren hoofdzakelijk zoetstoffen en zetmelen, de locatie in Hongarije produceert ook ethanol voor dranken, industrie en brandstof. Voor ADM is de aankoop een belangrijke uitbreiding van de maïsbusiness.

Eaststarch is een joint venture van ADM en Tate & Lyle en produceert en verkoopt natief en gemodificeerd maïszetmeel. De Europese Commissie gaf eind augustus al groen licht voor de overname. De commissie concludeerde dat de voorgestelde transactie niet tot mededingingsbezwaren leidt, omdat het samen met Tate & Lyle al zeggenschap over Eaststarch had. Tate & Lyle heeft een bedrag van 240 miljoen euro ontvangen en het volledige eigendom van de specialiteitenfabriek in Slowakije.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden