Nieuwe Granen Marktanalyse

In welke richting beweegt de voerprijs in 2016?

14 December 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De graanmarkten hebben een heftige periode achter de rug. Zo bewoog de prijs voor tarwe in de maanden juli en augustus maar liefst twintig procent omlaag, daalde de maïsprijs met achttien procent en liet de prijs voor sojabonen over dezelfde periode een daling zien van meer dan zestien procent. 

De markt liet ook korte, vaak heftige bewegingen omhoog zien en zette daarmee menigeen regelmatig op het verkeerde been. Ondanks deze korte correcties was en is de trend duidelijk: lagere prijzen. Pas wanneer de consumptie toeneemt en de voorraden substantieel kleiner worden ontstaat er weer ruimte ontstaan voor prijsstijging op langere termijn.

De markt liet ook korte, vaak heftige bewegingen omhoog zien en zette daarmee menigeen regelmatig op het verkeerde been

Met de verwachte uitbreiding van areaal in combinatie met verbeterde technieken om de opbrengst per hectare te vergroten, lijkt ook de komende jaren de aanbodzijde van de oliezaden- en graanmarkten het grootste probleem blijven.Voor de oliezaden kan vanaf 2019/20 forse verbetering optreden door verdere stijging van de consumptie, met name in Azië.

In welke richting de markten van tarwe, maïs en sojabonen tenderen kunt u lezen in de nieuwe Granen Marktanalyse van Boerenbusiness. In dit uitgebreide rapport staan alle verwachtingen voor wat betreft oogst, vraag en aanbod en prijzen van termijncontracten voor het komende jaar. Voor akkerbouwers interessant om een inschatting te maken van het verwachte saldo voor het komende teeltjaar. Melkvee-, varkens- en pluimveehouders krijgen een helder inzicht in welke richting de voerprijs in 2016 beweegt, zodat strategisch kan worden ingekocht.

De Granen Marktanalyse is onderdeel van het Boerenbusiness-marktpakket Granen & Grondstof Pro. Probeer daarom nu dit abonnement tot maart voor slechts €75,- en u kunt de Granen Marktanalyse gratis downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
laap 28 December 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granen-grondstof/artikel/10867290/In-welke-richting-beweegt-de-voerprijs-in-2016?]In welke richting beweegt de voerprijs in 2016?[/url]
Gaat alleen maar omhoog.
Handelaar 18 Januari 2016
Top niet komt toch anders.
Claas 21 Januari 2016
Graanprijs daalt. De AEX daalt sneller. Op de een of andere manier voelt het niet verkopen dan als winst.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden