Inside: Granen & Grondstof

Opmars prijs korrelmaïs lijkt niet te stuiten

1 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Met soms een kleine terugval is de koers van de maïsnotering aan de Matif toch wel aan een gestage opmars bezig. Maandag haalde het junicontract het laatste hoogtepunt van 172 euro per ton. Dinsdag zet de opmars door; rond 16.30 uur CET staat de koers 2 euro hoger op 174 euro.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de Verenigde Staten heeft het julicontract juist moeite om te blijven staan. Rond 17 uur CET is de stand 408 cent per bushel. Dat is ruim 6 cent minder dan het slot van vrijdag. Mogelijk dat de daling vooruitloopt op het wekelijkse gewasrapport dat dinsdag wordt gepubliceerd, want aan de export ligt het niet.

Kippen in Brazilië sterven doordat er een tekort aan maïs is 

De uitvoer van Amerikaanse maïs zit op een hoog niveau. Grotendeels veroorzaakt door een gebrek aan druk van Brazilië die zijn maïsoogst door droogte fors zag verminderen. Er verschijnen berichten over kippen in Brazilië die sterven doordat er onvoldoende maïs is.

Ook elders in de wereld kost het voerleveranciers moeite om grip op maïs te krijgen, omdat veel boeren maïs de rug hebben toegekeerd en zich focussen op sojabonen. Dit gegeven kan de maïsprijs verder opdrijven.

In Zuid-Afrika is die trend al gaande. De maïsprijs bevindt zich op all-time high. Door de extreme droogte is de oogst gedecimeerd. Zuid-Afrika is voor het eerst sinds 2008 gedwongen om maïs te importeren. De zwakkere rand en de hogere tarwefutures in Chicago maken importeren echter een dure aangelegenheid.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden