Tarweoogst ongewijzigd

Maïsproductie EU naar boven bijgesteld

22 Augustus 2017 - Clarisse van der Woude

De regen heeft in de afgelopen weken geleid tot licht verbeterde verwachtingen in de zomergewassen in de Europese Unie. Daardoor produceert de EU dit teeltseizoen iets meer maïs. De opbrengst voor tarwe blijft gelijk, hoewel dat tussen de landen varieert.

Dat blijkt uit de oogstramingen van het Mars Bulletin van de EU, dat maandag 21 augustus uitkwam. De maïsopbrengst in de Europese Unie valt iets hoger uit, nadat het zuidoosten van de EU neerslag kreeg. In het vorige rapport werd nog uitgegaan van een lagere oogst vanwege de gevolgen van de hittegolven en de geringe regenval. Die weersconditie hield tot begin augustus aan.

Duitsland: Minder exportkwaliteit,
meer voertarwe

De zomergewassen in Oostenrijk, Hongarije, Midden-Roemenië, Bulgarije en Griekenland profiteerden van neerslag, waardoor de gevolgen meevallen. Mars gaat nu uit van een opbrengst van 6.93 ton per hectare. Toch is dat nog altijd 3% lager dan vorig jaar, maar wel iets boven het 5-jarig gemiddelde.

Tarwe ongewijzigd
De raming voor zachte tarwe blijft onveranderd staan op 5.85 ton per hectare. Dit ligt in lijn met het 5-jarig gemiddelde. Wel hadden enkele Noord-Europese landen te maken met lastige oogstomstandigheden. De Duitse tarweoogst komt met een gemiddelde hectareopbrengst van 7.70 ton 3.3% onder het 5-jarig gemiddelde uit. Ook de tarweopbrengst in het Verenigd Koninkrijk is naar beneden bijgesteld, maar deze komt nog altijd 2.5% boven het gemiddelde uit.

Tekst gaat verder onder de tabelDe verwachte oogst voor de komende maanden.

Kwaliteitsverlies in Duitsland
Door de oogstvertragingen in Duitsland in tarwe groeien zorgen over de kwaliteit. De op 1 na grootste producent in de EU kan mogelijk te maken krijgen met lagere exportvolumes en hogere voorraden voertarwe.

Daar steekt Frankrijk gunstig tegen af met juist een naar boven bijgestelde schatting. De topproducent stevent af op een gemiddelde opbrengst van 6.96 ton per hectare, vorige maand was dat nog 6.84 ton. Dit is nog steeds 1.6% onder het 5-jarig gemiddelde.Verwachting voor de maïsproductie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden