Zit de kans erin dat het restproduct van de suikerbiet op een dag meer waard is dan suiker? Sommige mensen menen van wel, zo bleek donderdag 7 december bij de opening van het Cosun innovation center in Dinteloord.
Mede-auteur is Sander Steins
Dat de spreektaal tijdens de feestelijke opening in het Engels was, zegt veel. De verwachtingen van wat het Cosun innovation center moet gaan presteren, zijn dan ook hoog. Zo’n 100 medewerkers, waarvan circa 70 wetenschappers, onderzoeken hoe er nog meer rendement uit een suikerbiet kan worden gehaald.
Nieuwe toepassingen
Foodproducten waaronder voor bakery, glass cleaning en biobased, dat onder meer in shampoo en tandpasta zit, vormen de pijlers. Daar worden nieuwe toepassingen voor ontwikkeld; allemaal gericht op het opwaarderen van wat vroeger als reststroom werd gezien.
Op deze manier worden ook de gewassen opgewaardeerd en dit resulteert uiteindelijk in een hogere bietenprijs, stelt een van de aanwezigen. Dirk de Lugt, voorzitter van de Raad van Beheer van Cosun, drukt zich voorzichter uit: "Dit gaat helpen de waarde van het gewas hoog te houden." Het zou volgens ingewijden zelfs mogelijk moeten zijn dat het restproduct op een dag meer waard is dan suiker.De presentatie van het innovation center werd druk bezocht.
Bij de opening van het Cosun innovation center voerden het woord: Gert de Raaff (Director New Business & Innovation bij Cosun), Bert Pauli (plaatsvervangend commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant), Ruud van den Belt (burgemeester van de gemeente Steenbergen) Dirk de Lugt (voorzitter van de Raad van Beheer bij Cosun) en managementgoeroe Ben Tiggelaar.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granen-grondstof/artikel/10876846/restproduct-uit-biet-meer-waard-dan-suiker][/url]