Shutterstock

Nieuws Cosun

Bietencampagne minstens 1 week ingekort

11 Oktober 2018

Doordat de bietenopbrengsten lager zijn dan verwacht en de fabrieken goede verwerkingscijfers behalen, loopt Cosun in op de campagneplanning. Daardoor zal de bietencampagne waarschijnlijk met 1 week ingekort worden.

De campagne is inmiddels 1 maand bezig en er zijn al zo'n 1,5 miljoen ton bieten verwerkt. De oogst vorder gestaag, onder goede omstandigheden. Hoewel Cosun al wel laat weten dat de opbrengsten fiks lager zijn, worden de exacte cijfers nog niet bekendgemaakt.

Daarbij zijn het tarrapercentage nog steeds zeer laag, met de gemiddelde van 6,6%. De droogte is bevorderlijk voor het rooien, maar ongunstig voor de groei van de bieten. Hoewel de bieten op veel percelen (door de neerslag van eind augustus) nieuw blad hebben aangemaakt, kan dit blad niet optimaal produceren (vanwege de droogte in veel regio’s).

Bladziekten toegeslagen
Daarnaast zijn er ook verschillende percelen waarbij de bladziekten toch nog toegeslagen hebben, zo schrijft Cosun. Het suikergehalte is vorige week met 0,4% gestegen naar 16,8%. Cosun rekent erop dat de stijging doorzet, omdat de nachten relatief koud zijn en er overdag veel zon is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Nieuws 7e Actieprogramma

Teleurstelling bij Cosun om winterteeltenlijst

Nieuws suikerbieten

Bietenzaai dreigt laatste sinds telling te worden

Nieuws Agribusiness

Cosun wil versneld groei in biobased oplossingen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox