Maximillian cabinet / Shutterstock.com

Nieuws Suiker

India wil hogere suikerprijs te gelde maken

20 Augustus 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De Indiase regering mikt op een suikerexport van 6 tot 7 miljoen ton voor het seizoen 2021/2022. Dit seizoen begint op 1 oktober. De overheid roept de producenten op te profiteren van het huidige prijsniveau op de wereldmarkt.

India verwacht de exportsubsidies voor het komende seizoen af te kunnen bouwen, meldt een topambtenaar van de regering aan Reuters. "Zelfs zonder de subsidie is het mogelijk dat India 6 miljoen ton suiker export", bevestigt B.B. Thombare, voorzitter van de West Indian Sugar Mills Association. "De prijs moet dan wel stabiel boven de $0,20 per pound (circa €375 per ton) blijven".

Cashen op huidige prijs
De Indiase suikerfabrieken moeten proberen maximaal voordeel te halen van de hoge prijzen op de wereldmarkt, zo heeft de regering per brief aan de producenten laten weten. Na eerder berichten over het afbouwen van de exportsubsidies daalden de beurskoersen van de suikerproducenten nog met circa 5%. Het vertrouwen komt nu voorzichtig terug en enkele handelaren hebben een paar maanden voor de oogst al contracten getekend voor de overzeese export van 725.000 ton ruwe en 75.000 ton geraffineerde suiker.

De export van het grootste suikerproducerende land na Brazilië kan voor rust zorgen op de suikermarkt. De oogstverwachtingen voor Brazilië worden maandelijks naar beneden bijgesteld en het lijkt erop dat het aanbod van suiker tussen november en maart schraal is. Dat gat kan door India worden opgevuld, aangezien het land ruim in de voorraad zit. Dat geeft landen in Afrika en Azië de kans krappe voorraden aan te vullen volgens experts.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden