Agrifirm

Nieuws Agrifirm

'We moeten met elkaar de hele keten verbeteren'

1 September 2022 - 2 reacties

"Agrifirm durft zijn nek uit te steken, zelfs als het verdienmodel nog niet helemaal zeker is'', dat zei CEO Dick Hordijk op de jongerendag van de coöperatie vandaag in Apeldoorn. Daar gaat het veel over het toekomstperspectief van de jonge boer, iets waar Agrifirm ook een rol in speelt. 

Agrifirm kan niet met geld smijten, benadrukt Hordijk. Voor innovaties  is de coöperatie wel bereid om de klap gedeeltelijk op te vangen als de oogst bijvoorbeeld mislukt. Het bedrijf doet dit volgens de directeur omdat de boer al zoveel risico moet nemen.  

"We hebben coöperatie-projecten, vorig jaar hebben we bij geïntegreerde gewasteelt in de bollenteelt een contract gesloten met de teler. Daarin staat dat als jouw teelt daardoor tegenvalt, wij het  verschil dekken. Dat doe je niet voor iedereen, dat ging om tienduizenden euro's''', voegt directeur Public Affairs Ruud Tijssens toe. 

Op deze manier kan Agrifirm volgens Hordijk nieuwe innovaties op een grotere schaal uitproberen, van 2 hectare naar 100 hectare. Daar is een paar jaar geleden €900.000 per jaar voor toegezegd. ''We willen echt uitstralen dat we ons steentje bijdragen, maar de meer dan een half miljard die nodig is om de transitie te maken hebben wij niet en kan ook niet zomaar uit de keten worden gehaald. Dat moet deels ook bij de consument worden gehaald, bijvoorbeeld door betere prijzen.''

Hordijk heeft de laatste tijd voortdurend gesprekken met de rest van de keten. "Als je met elkaar praat zegt men direct: 'we kunnen wel tegenover elkaar gaan staan, maar dan bereiken we natuurlijk niks.' We moeten met elkaar de hele keten verbeteren."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Max van der Heijden

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
rollade 2 September 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/granen-grondstof/artikel/10900389/we-moeten-met-elkaar-de-hele-keten-verbeteren]'We moeten met elkaar de hele keten verbeteren'[/url]
Ook agrifirm wil ik niet afzeiken, met toch op zich wel mooie ideeen. Maar anderzijds wordt ik toch kritisch, met deze bovenstaande opmerking van meer samenwerking enz, enz.
Want volgens mij doen wij uiteindelijk helemaal niet zoveel dingen verkeerd, die met een of andere samenwerking dan dus veel beter zouden gaan............. ???? We hebben zelfs teveel ketens, waar een consument zelfs beetje gefrustreerd van kan raken in zijn keuzes in de winkel.
Als ik 1 ding even snel mag benoemen, dan moeten we zsm alle veeautos DICHT maken voor transport onderweg. Want al die miljoenen consumenten die onderweg zijn ( wel of niet in de file), die gaan in ieder geval bij het zien van varkens in zo,n auto NOOIT de komende dagen daarna positief denken over vlees. Als je dan praat over keten, dan moet dit er maar 1 zijn: dichtketenen !!
schoenmakers 4 September 2022
Maar agrifirm maakt wel goedwillende mensen die zich inzetten om het goed te doen, moedwillig totaal kapot
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Interview Dick Hordijk (Agrifirm)

'Nederlands vee wordt straks anders gevoerd'

Nieuws Jaarcijfers 2022

Tegenwind zichtbaar in resultaat Agrifirm

Achtergrond Ketensamenwerking

Agrifirm kruipt steeds meer terug in oude rol

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox